Variabelt for veldedighet


Stay Tuned «Stay Tuned»
e-a-r

«Stay Tuned» er et veldedighetsprosjekt til inntekt for Linda McCartney Fundraising Centre, der et utall rockelegender bidrar. Prosjektet ledes av multiinstrumentalist Bernhard Welz, og mesteparten av musikken her har vært ute på et par tidligere versjoner av mannens «Stay Tuned»-album.

Det nye sporet «Jazz Police» innleder denne versjonen av «Stay Tuned», og her basser Mark King i vei, mens Welz selv står for trommene, og underveis i denne instrumentalen kommer blant andre Steve Morse, Jennifer Batten, Ian Paice og Suzi Quatro inn for å legge soloer. Sånn fortsetter da også instrumentalister og vokalister å dukke opp utover på plata.

Ian Gillan og Dan McCafferty er blant sangerne som innfinner seg til «Fading Away», mens Steve Lukather finner frem gitaren for å gjøre en god solo når tiden er inne for «Let The Stars Shine On You». Alt er fint fremført, men det er ikke til å stikke under en stol at en god del av materialet her – som stort sett kan plasseres inn under paraplyen klassisk rock – blir litt kjedelig og uinteressant.

Don Airey gir orgelliv til «Traffic Night» og «Secret Hand», mens Carl Sentance synger bra. Resultatet er da også et par av skivas gode spor, mens Jeff Scott Soto synger solid på den godkjente «Empathy», mens Tony Martin tilfører vokal til den svake «Young Free And Deadly».

Deep Purple-fansen vil underveis også kunne glede seg over bidrag fra Roger Glover, men det er nok albumets to siste spor som er av størst interesse. Først får vi en trommejam mellom Ian Paice og Bernhard Welz som blir rimelig overflødig, før Jon Lord dukker opp i en liveinnspilling av «Child In Time» fra 2009. Steve Lee står her for sangen, hvilket fungerer ok.

Jan Dahle

Reklame
Variabelt for veldedighet