Nederlandske viser


Vandenberg’s MoonKings «Rugged And Unplugged»
Mascot

Adrian Vandenberg har valgt å spille inn åtte akustiske spor, som på en måte oppsummerer gitaristens karriere de siste 35 åra. Dermed henter mannen låter helt tilbake fra Vandenbergs debutalbum, via Whitesnake, og frem til MoonKings.

Nå har vi selvfølgelig hørt Adrian Vandenberg traktere den akustiske gitaren før, og da blant annet på Whitesnakes «Starkers In Tokyo». Fra den gang får vi her en gjentakelse av «Sailing Ships», og igjen blir det flott når hollenderen plukker denne nydelige låta på gitaren.

Det hele åpner uansett med «What Doesn’t Kill You», fra MoonKings’ andre album, og dette sitter ypperlig. Jan Hoving har en stemme som kler dette formatet, og Vandenbergs gitarspill er naturlig nok upåklagelig.

MoonKings-låtene fungerer i det hele tatt veldig godt i disse nedstrippa versjonene, mye takket være Hovings sjelfulle vokal. «Out Of Reach» blir riktignok i tillegg etter hvert bygd opp med strykere og rytmeseksjon, men de resterende spora som «One Step Behind» og «Walk Away» er gjort med kun gitar og vokal.

Vandenbergs «Burning Heart» blir ellers et høydepunkt, der denne melodiperla også fungerer med et nakent uttrykk. Det hele avsluttes for øvrig med den korte instrumentalen «Sundown», og konklusjonen blir at «Rugged And Unplugged» er ei riktig trivelig skive.

Jan Dahle

Reklame
Nederlandske viser