Bare nesten


Nita Strauss «Controlled Chaos»
Sumerian

Nita Strauss har gjort furore som gitarist for Alice Cooper, og nå er dama ute med sitt første soloalbum. Her er det ikke overraskende instrumental musikk som står på agendaen.

Det er godt driv når Strauss etter en kort intro innleder plata for fullt med «Alegria», og hun får god hjelp av trommis Josh Villalta, som tidvis blir litt vel dominerende i lydbildet. Rytmeseksjonen fyller Nita for øvrig ut selv, da hun i tillegg til å spille alle gitarene på plata, også trakterer bassen.

Tempoet økes med «Our Most Desperate Hour», og dette er musikk som helt klart faller inn under kategorien metal. Samtidig har Strauss kommet opp med gode melodiske elementer som spres ut mellom heftigere riffing, men samtidig makter også gitaristen å roe det hele noe ned med «Mariana Trench» og «Hope Grows». Sistnevnte med piano fra Katt Scarlett, og videre tilfører Tina Guo cello til Queen-coveren «The Show Must Go On».

På sitt beste er «Controlled Chaos» når det er mer midtempo, som i «Here With You». Når det går mer i retning av black metal innledningsvis i «Lion Among Wolves» blir tempoet virkelig høyt, og med det viser Strauss allsidighet, men samtidig blir plata som helhet ikke mer enn helt grei. Komposisjonene blir rett og slett ikke sterke nok til at «Controlled Chaos» er ei skive man kommer til å spille mye.

Jan Dahle

Reklame
Bare nesten