Sjokkerer ikke fansen


Stephen Pearcy «View To A Thrill»
Frontiers

Med konstant drama rundt Ratt føles det muligens enklere for frontmann Stephen Pearcy å gjøre soloplater enn å få bandet til å følge opp «Infestation» fra 2010, og mannen viser nå plutselig en viss produktivitet på egenhånd. Musikalsk beveger han seg heller ikke nevneverdig vekk fra moderbandet.

Straks Erik Ferentinos riffer i gang «U Only Live Twice» får du Ratt-følelsen, og når Stephen Pearcy åpner kjeften er det selvfølgelig ingen tvil om hvem som synger. Det hele drar tankene litt tilbake til Ratts minialbum fra 1983. Om det har noe å si at tidlig Ratt-medlem Matt Thorne er med på bass er uvisst, men røttene er opplagte i det vi hører.

Melodimessig sitter det jevnt over bra på «View To A Thrill», og det løftes litt ekstra med den groovy «Sky Falling», og «Secrets To Tell» med sin dynamikk, samtidig som Ferentinos tilfører det nødvendige gitarøset. Det sitter også bra melodisk sett i den midtempo «Not Killin’ Me», som blir et høydepunkt på plata.

I likhet med Ratt bruker ikke Pearcy tiden på ballader, men det er derimot energisk, melodisk rock det mye handler om, og «Double Shot» er et godt eksempel på nettopp det. Det samme gjelder når det er høyere tempo i «Malibu», samtidig som det her ligger tangenter i bakgrunnen.

Det er riktig godt driv i «I’m A Ratt», og igjen snakker vi om et spor som vil treffe fansen på hjemmebane. Det er da også nettopp Ratt-fansen Stephen Pearcy kommer til å treffe med «View To A Thrill», og i påvente av noe nytt fra bandet er det enkelt å hygge seg med denne skiva.

Jan Dahle

Reklame
Sjokkerer ikke fansen