Fullfører en trilogi


Ljungblut «Villa Carlotta 5959»
Karisma

Seigmen- og Zeromancer-bassist Kim Ljung har kommet frem til sitt sjette album med Ljungblut, «Villa Carlotta 5959», og med det er tiden inne for mer melankolsk musikk. Formelen er mye som på de to foregående platene, der Ljung uttrykker seg på morsmålet, og bandet rundt ham skaper de riktige stemningene.

Med «Hasselblad» åpner det med et smådystert lydbilde, og siste halvdel av låta bygger videre på dysterheten i et instrumentalparti der tangentist Erik Ljunggren gjester. Som på de foregående albumene handler det fortsatt om det litt tilbakelente og det nedpå, så rockeenergien fra Ljungs andre band er fortsatt fraværende, men så må vel også poenget med det som i utgangspunktet var et sideprosjekt være å gjøre nettopp noe annerledes.

Dermed fortsetter det rolig og stemningsfullt med «Oktober», og i tillegg til fin melodibruk handler dette om å treffe en nerve hos lytteren. Denne nerven treffes nok ikke like godt som tidligere, men det er fortsatt fortreffelig å lytte til Ljungblut, som når det flyter av gårde i «Ohnesorg». Trommis Ted Skogmann legger seige rytmer i «Til Warszawa», mens Dan Heide krydrer med svevende gitartoner. Tempoet øker noe i «235», der Kims tangenter, som ellers på plata, er blant de stemningsskapende elementene.

Det tas helt ned med «Superga» og «Himmelen Som Vet», mens «Diamant» er litt mer uptempo, men uansett om det ligger helt nedpå, eller tempoet økes noe, er det et umiskjennelig Ljungblut-sound som møter deg. Dermed er det heller ingen tvil om at Kim med Ljungblut har skapt et eget lite univers, og at han gjennom sine tre band dermed også har tre helt forskjellige uttrykk, som alle fungerer svært godt.

Det blir riktig fint i «Aldri Helt Stille», der pianomelodiene er flotte, og med det skapes det beste øyeblikket på «Villa Carlotta 5959». Det hele svever så ut med orgel og Ljungs stemme i «Min Krig», og med det har Ljungblut levert nok et godt album, og en trilogi er i havn.

For et ferskt intervju med Kim Ljung, sjekk ut Scream Magazines novembernummer.

Jan Dahle

Reklame
Fullfører en trilogi