Trubadur-Trine


Trine Rein
Oslo, Kulturloftet på Årvoll Gård
15/10-2018

Noen ganger ender man opp i situasjoner man ikke helt har forutsett, og når det viser seg at dagens lunsjkonsert med Trine Rein på Årvoll Gård er et «60+»-arrangement, lurer man litt på hvordan dette skal bli. Tankene begynner å streife i retning av at det kanskje kan bli et skillingsvise- og salmerepertoar, men det skal vise seg at det ikke er noe å frykte.

Gitarist David Aleksander Sjølie begynner å plukke forsiktig på den akustiske gitaren, og i det første verselinje av «Do You Really Wanna Leave Me This Way» høres kommer Rein vandrende gjennom lokalet og frem mot scena. Eller scene er å ta i, for på Kulturloftet er det intimt og koselig, med en duo som står på gulvet, mens et lydhørt publikum sitter rundt bordene med kaffe i koppen.

Den i overkant time lange konserten handler om et neddempa musikalsk uttrykk, og ikke om den vokalakrobatikken Trine Rein er i stand til å drive med. Her er det sartere, og med mer sjel enn når Rein er ute med rockebandet sitt. Kontrasten er sånn sett stor til hva dama gjorde på Olsen for under tre døgn siden, men det skal vise seg at Trine så absolutt behersker også dette formatet.

«Just Missed The Train» følges av «If You’re Next To Me», og det hele fungerer veldig bra. Samtidig kjenner vi igjen noen av historiene som fortelles, men det blir også plass til litt mer historiefortelling i en nedstrippa og intim setting som dette. Det betyr at vi får fortsettelsen av historien om da Trine rømte hjemmefra i en alder av 32, og med det befinner vi oss i ei Los Angeles-kirke. Dermed følger «Amazing Grace», akkompagnert av Sjølies tangenter.

Når bandet nå er strippa bort kommer tekstene mer til sin rett, og både «I Am Leaving You» – der Rein lokker litt taktfast klapping ut av publikum – og «Hello, It’s Me» får sånn sett en helt annen dimensjon enn når Rein fremfører dem med band. Alt blir på en måte mye nærere her og nå. Samtidig blir også repertoaret noe annerledes enn når fire trøndere backer Trine.

Dama drister seg til å plukke frem «Field Of Grace» fra «Julegaven», og duetten «Not For Long», der Sjølie tar Paal Flaatas plass. Dette gjør seg også godt, og Sjølie leverer for øvrig bra koringer gjennom konserten. Det aller meste fungerer altså svært godt her, men at diktopplesning ikke er Trines sterkeste side får vi oppleve når hun innleder sistnevnte låt med Inger Hagerups «Episode».

Rein liker å låne noen favoritter til konsertrepertoaret, og i dag plukker hun frem «People Get Ready» – gjort av blant andre Eva Cassidy – som sklir rett inn i settet. Det hele avsluttes så med «Torn», og med det settes punktum for en særdeles trivelig seanse for oss som setter pris på en akustisk storytellers-konsert.

Jan Dahle

Reklame
Trubadur-Trine