Melodiøst og rocka


Virginia Hill «Makin’ Our Bones»
Voices Of Wonder

Phillie & The Cruel Faces har blitt til Virginia Hill, og kvintetten er ute med sitt første album. Her er det blant annet rock’n roll og sleaze som gjelder, og med det holder gutta seg innenfor tradisjonelle rammer for partyrock.

Det er et melodisk preg over «Blackout Nights», og med det innledes «Makin’ Our Bones» på godt vis, med en liten Ramones-hyllest til slutt i låta. Det kunne kanskje vært litt mer trøkk i lydbildet, men bandets rock’n roll kommer likevel godt til sin rett, der gitarist Phillie Obuskovic får plast til flere genreriktige soloer underveis på plata.

Mer i retningen av boogie går det når «Dangerous Temptations» følger, og Backstreet Girls’ Petter Baarli svinger samtidig innom for å bidra med litt gitar. Refrenget er fengende, og vokalist Paul Erik Vercouteren – som også er å finne bak mikrofonen i Razorbats – gjør jobben når det kommer til å få frem nettopp melodiene.

Enda mer melodiøst blir det i den midtempo «State Of Mind», og det er guttas evne til å komme opp med de catchy låtene som er bandets styrke. Det svinger av «Too Young To Die», og det er god energi og tempo i den litt Guns N’ Roses-inspirerte «Line ‘Em Up (Knock ‘Em Down)».

Obuskovic benytter anledningen til å ta styringa med sin riffing i «Aphrodite», samtidig som det nok en gang dukker opp et melodiøst refreng. Det avslutter så med mer god riffing i «Welcome To My Dream», som også gir plass til bassist Marcus Pedersen i de luftige versa, og et ørlite hatteløft til Alice Cooper. Alt i alt er dette godt levert av Virginia Hill.

Jan Dahle

Reklame
Melodiøst og rocka