Supporten vant


Saxon / FM
Oslo, Rockefeller
27/9-2018
FM
Saxon

Da Y&T måtte trekke seg fra turnéen ble FM satt inn på deres plass, og det skal vise seg å være en god ting. De britiske melodiske rockerne skal nemlig levere tre svært overbevisende kvarter på Rockefeller, der de drar i gang med den ferske «Black Magic». Bandet er solid, der Jim Kirkpatrick står for godt gitarspill, og Steve Overland er glimrende på vokalen.

Over halve settet er henta fra åttitallet, og dermed er det klart for melodiperler som «I Belong To The Night» og «That Girl», mens Kirkpatrick og Overland byr på flott og melodisk gitarsamspill i «Bad Luck». Det blir videre groovy og godt med «Tough It Out», og relativt tungt med «Wildside». Det hele er godt fremført, og når gutta avslutter med «Burning My Heart Down» har kvintetten virkelig demonstrert sin styrke.

Saxon innleder showet med ferskt stoff av typen «Thunderbolt» og «Nosferatu (The Vampires Waltz)», og slenger «Sacrifice» inn som pålegg i sandwichen. Bandet er altså ikke redd for å spille noe annet enn klassikere, og det er i og for seg en positiv ting, men kveldens sett skal uansett bli litt for monotont og langdrygt.

Tempoet er jevnt over høyt, og showet mangler rett og slett nødvendig dynamikk, samtidig som bandet definitivt har sterkere materiale i katalogen enn en del av det som plukkes frem her og nå.

Det pøses på med låter som «Motorcycle Man», «Predator» og «Battering Ram», og da føles det godt når «Solid Ball Of Rock» endelig byr på det litt mer groovy. Det er da også de gangene Saxon roer det litt ned det faktisk sitter best i kveld. Dermed blir «747 (Strangers In The Night)» og en seig «Sons Of Odin» blant de beste øyeblikkene.

Bandet leverer uansett fremføringsmessig, der Paul Quinn og Dough Scarratt deler på soloarbeidet, mens Nibbs Carter headbanger på scenas venstre side. I midten står Biff Byford og er seg selv lik, der han slenger inn noen plystringer.

Mot slutten av konserten løfter gutta det en del, og det svinger av en herlig «Crusader», mens «Princess Of The Night» understreker at det også kan fungere med litt tempo. «Wheels Of Steel» gjør seg også bra, og «Denim And Leather» – med allsang – er som alltid en vinner. Dermed går Saxon ut på topp, men underveis har det altså til tider vært småkjedelig.

Jan Dahle

Reklame
Supporten vant