Reprise, til glede for nye lyttere


REO Speedwagon «Live On Soundstage»
BMG

Når «Live On Soundstage» nå er ute i butikkene er ikke dette en direkte ny utgivelse fra REO Speedwagon, for DVD-en har vært ute under tittelen «Live In The Heartland» tidligere. Det som derimot er nytt er at mesteparten av konserten også ligger vedlagt på CD.

Opptaket er fra den gode serien «Soundstage», som filmes i Chicago, og REO Speedwagon stilte til opptak i 2007. Bandet var da ute for å promotere det som fortsatt er kvintettens ferskeste studioalbum, «Find Your Own Way Home», og tittelsporet derfra åpner det halvannen time lange showet.

Det låter upåklagelig, og bildeproduksjonen er riktig god. Dermed er grunnlaget lagt for at dette skal bli riktig så bra. Kevin Cronin synger på særegent vis, og bandet følger på med en ypperlig «Take It On The Run», der gitarist Dave Amato legger en solid solo. Bandet er altså i form.

Utover i konserten kombineres den gang nye låter som «Smilin’ In The End», «Dangerous Combination» og «I Need To Fall» med klassikere av typen «Keep Pushin'», «Roll With The Changes», «Ridin’ The Storm Out», og ikke minst «Can’t Fight This Feeling». Dette er med andre ord melodiøs musikk på sitt ypperste, og det er strengt tatt lite å utsette på «Live On Soundstage».

Gutta rocker bra med «Tough Guys», bassist Bruce Hall tar full kontroll i front i «Back On The Road Again», Cronin finner veien til pianoet i «Keep On Loving You», og sistnevnte skravler i vei mellom låtene. Det hele avsluttes så med rock’n roll i «171 Riverside Avenue», og da er REO Speedwagon i mål som vinnere.

Bonusmaterialet er det samme som tidligere, og det vil si et utdrag fra «XM Artist Confidential», inkludert en akustisk «Ridin’ The Storm Out». Dette låter bra, men er altså kun et utdrag, så det finnes en mer komplett versjon av showet der ute. I tillegg er det et intervju med Kevin Cronin og tangentist Neal Doughty.

Jan Dahle

Reklame
Reprise, til glede for nye lyttere