Avkledd


Prince «Piano & A Microphone 1983»
Warner Bros.

35 minutter med pianolåter, spilt inn direkte til kassett, er innholdet når det rikholdige Prince-arkivet her åpnes på gløtt. Det betyr innspillinger av alt fra gedigne Prince-klassikere til et par coverlåter, men det hele er nok mest for spesielt interesserte.

Vi befinner oss tidsmessig i perioden som leder opp mot «Purple Rain», hvilket betyr at vi får høre tidlige versjoner av noe materiale derfra, men Prince ser seg også tilbake til året før, og gir oss med det en annerledes versjon av «International Lover» fra «1999».

Det hele åpner med «17 Days», som etter hvert skulle ende opp som b-side, og atmosfæren rundt innspillinga gir en følelse av at Prince rett og slett øver. Vi får høre en versjon av låta som på mange måter nærmer seg ferdig, samtidig som det blir veldig nakent med kun pianobacking. Dette gir dermed lytteren en god mulighet til virkelig å høre pianisten Prince.

En kort snutt av «Purple Rain» følges av en Prince som drar seg over i coverversjonenes verden, der han først leker seg litt med Joni Mitchells «A Case Of You», før det går over i «Mary Don’t You Weep». Hele denne sekvensen fremstår som en jam, av den typen man kunne oppleve Prince gjøre i konsertsammenheng også i senere år.

Med en bit av «Strange Relationship» – som skulle dukke opp på «Sign O The Times» i 1987 – blir lytteren tatt med inn i et eksempel på hvor lang prosessen fra ide til utgitt låt kunne være for Prince. Sånn sett er dette ei litt spennende plate, men den er nok samtidig noe som kun virkelige Prince-nerder vil spille mye.

Over i avdelingen for mindre kjent Prince-musikk finner vi først «Wednesday», som høres lovende ut i denne uferdige versjonen. Også de avsluttende «Cold Coffee & Cocaine» og «Why The Butterflies» er litt interessante, men i stor grad har vel fansen som finner størst glede i dette stoffet allerede innspillingene i sine samlinger. For hvermansen er nok «Piano & A Microphone 1983» litt på kanten.

Jan Dahle

Reklame
Avkledd