Musikalsk gjestebud


Lynyrd Skynyrd «Live In Atlantic City»
e-a-r

I 2006 stakk Lynyrd Skynyrd innom Atlantic City for å være med i VH1 Classics «Decades Rock Live!», der de også delte scene med noen venner. Seansen er nå ute på DVD, BD, CD og LP, og dermed tar vi en titt på den visuelle versjonen.

I løpet av 70 minutter bys det på 13 låter, der det innledes med «Workin’ For MCA» og avsluttes med «Free Bird». Det betyr at det fra første stund er en god kombinasjon av gitarer og piano, og at bandet serverer akkurat det publikum forventer seg. Det låter da også godt.

Dette vil si at vi blir servert trivelig sørstatsrock i form av blant andre «Gimme Three Steps» og «Sweet Home Alabama» fremført av genrens ledende orkester, og videre blir en håndfull låter spilt i felleskap med kveldens gjester.

Først ut blant gjestene er Bo Bice, som synger med i en god «The Real Thing». Hank Williams Jr. tilfører så både en ekstra gitar og sin stemme til «Down South Jukin'» og sin egen «Born To Boogie», hvilket absolutt fungerer.

Riktig folksomt blir det så på scena når 3 Doors Down inntar podiet for «That Smell», og det er klart alle disse gjesteartistene tilfører noe annerledes til låtmaterialet. Sånn sett fungerer dette bra, men den dårlige redigeringa mellom låtene hemmer helhetsopplevelsen noe.

Også 3 Doors Down slipper til med et eget verk når «Kryptonite» hentes frem, og bandet gjør «Saturday Night Special» alene. Deretter inviterer Lynyrd Skynyrd alle kveldens gjester ut på scena for å gjøre blant andre J.J. Cales «Call Me The Breeze».

Som en liten bonus er det for øvrig et intervju gjort i forbindelse med «Decades Rock Live!», men dette blir ikke videre spennende.

Jan Dahle

Reklame
Musikalsk gjestebud