Fortsatt litt halvveis


Slash feat. Myles Kennedy And The Conspirators «Living The Dream»
Roadrunner

Slash er ute med sitt tredje album der han omgir seg med Alter Bridges Myles Kennedy og gutta som går under navnet The Conspirators, og med «Living The Dream» får vi mer av det vante.

Det er en ørliten country-schwung over riffet som åpner «The Call Of The Wild», men det hele faller kjapt inn i det velkjente uttrykket fra kvintetten, der Kennedy setter sitt umiskjennelige preg på det hele. Slash riffer og legger soloer i kjent stil, og sånn forblir det utover på albumet. Dermed står og faller det på låtmaterialet.

Etter et anonymt åpningsspor løfter det seg noe med den mer groovy «Serve You Right», og her blir melodilinjene litt iørefallende. Det er videre et typisk Slash-øs når gitaristen pøser på i deler av «My Antidote», og tempoet er relativt høyt i «Mind Your Manners». Det er godt produsert, og det låter sånn sett fett, men som på tidligere plater mangler i all hovedsak de minneverdige låtene.

Det fungerer bedre når det roes litt ned i «Lost Inside The Girl», samtidig som Slash da leverer noen veldig fine gitarpartier. Nå står det uansett aldri på Slash og hans gitartrakteringer, for mannen leverer på det feltet gjennom platas tolv spor. Det anonyme materialet gjør derimot at man som lytter faller litt av utover på albumet, og tanken om at Slash burde samarbeide med en seriøs låtsnekker dukker opp i hodet.

Mannen har egentlig alt han trenger i et solid band, en glimrende vokalist, og ikke minst sine egne evner på gitaren, men det skorter altså på låtmaterialet. Det er likevel ting å glede seg over, som soloen i «The One You Loved Is Gone», og melodimessig sitter det brukbart i den energiske «Driving Rain». Herlige gitarlinjer – nesten på «Sweet Child O’ Mine»-nivå – og god melodiføring får vi så i balladen «The Great Pretender», og dette er absolutt platas høydepunkt.

Jan Dahle

Reklame
Fortsatt litt halvveis