Historisk fengselsrock


Alcatrazz «Live In Japan 1984»
e-a-r

Dette opptaket fra januar 1984 har vært utgitt ved flere anledninger tidligere, og denne gangen kommer den komplette konserten som et sett bestående av dobbel-CD og DVD. Dermed kan man si at dette er den ultimate utgivelsen av showet.

Den halvannen time lange konserten sparkes i gang med «Too Young To Die, Too Drunk To Live», og Yngwie Malmsteen er i form. Dette er da også en ypperlig anledning til å gjenoppleve svensken før det tippa over, og lenge før egoet ble så gedigent at medmusikantene ble dytta inn i et lite hjørne av scena.

Vokalist Graham Bonnet leverer også greit, mens bandet rundt de to hovedpersonene er solid. Samtidig handler dette mye om vokalistens karriere så langt, og dermed kommer solosingelen «Night Games» tidlig i settet, og Rainbows «Lost In Hollywood» og MSGs «Desert Song» er blant materialet som blir spilt.

Alcatrazz var i 1984 ute for å promotere sitt til da eneste album, «No Parole From Rock’n Roll», og mye av settet er naturlig nok henta derfra. Det betyr at gode låter som «Big Foot», «Island In The Sun» og «Jet To Jet» står på programmet, men det toppes likevel med Rainbows «All Night Long» og «Since You Been Gone».

Yngwie får så absolutt det spillerommet han trenger og han får dermed flere sekvenser til å vise seg litt ekstra frem, og først ut av disse er solospoten «Coming Bach». Senere i settet byr mannen på en smakebit fra sitt da kommende første soloalbum, «Rising Force», i form av instrumentalen «Evil Eye». Samtidig har han noen tekniske problemer i siste del av konserten, og her er ikke slikt fiksa på.

Kvelden avsluttes med Eddie Cochrans «Something Else», og med det et band som har det moro. Produksjonsmessig er dette for øvrig godt med tanke på at opptaket er nesten 35 år gammelt, og sånn sett snakker vi om et bra historisk dokument.

Jan Dahle

Reklame
Historisk fengselsrock