Fra Halmstad til Nashville


Per Gessle «Small Town Talk»
BMG

Siden Gyllene Tiders dager har låtsnekker Per Gessle gitt ut en del soloplater mellom slaga med Roxette, og nå er mannen aktuell med «Small Town Talk». Her har han også fått med seg noen duettpartnere, samtidig som svensken dro til Nashville for å spille inn størstedelen av albumet, som i stor grad består av omarbeida låter fra tidligere skiver.

Åtte av platas 13 spor er duetter, men det er en enslig Gessle som innleder «Small Town Talk» med «There’s A Place». Dette er relativt stillferdig, med fele og pedal steel som tilfører Nashville-elementet. Det er altså mye country-inspirasjoner her, men albumet er langt fra yeeha-country.

Det er riktignok et høyere tempo i «Simple Sound», men Gessle ligger oftest litt nedpå på «Small Town Talk». Litt mer tempo er det også i «Name You Beautiful», der rytmene kombineres med den gjennomgående fela.

Helena Josefsson er Pers duettpartner på fem låter, og hun entrer først lydbildet under «The Finest Prize». Her tilføres et ørlite rockeelement, men det handler uansett i første rekke om melodibruken, der Gessle igjen treffer godt.

Til tittelsporet har Gessle invitert Nick Lowe, og sammen gjør gutta denne neddempa trallen, som har en del av de samme country-elementene som platas åpningsspor. Dette betyr blant annet at det bys på en liten felesolo, i ei låt som opprinnelig var en duett mellom Gessle og Lars Winnerbäck. Denne låta er i liket med mye av materialet på «Small Town Talk» henta fra tvillingalbumene «En Vacker Dag» og «En Vacker Natt».

Savannah Church får en ledende rolle i den riktig fine «Far Too Close», mens det er et blue grass-preg over det akustiske uttrykket i «No One Makes It On Her Own». Det hele låter bra, og «Being With You» blir et melodisk høydepunkt underveis.

Med siste duettpartner, Jessica S, avslutter Gessle med «Rudy & Me», som er nok ei roliglåt. Sånn sett kunne man kanskje ønske seg litt mer uptempo stoff på «Small Town Talk», men albumet som en helhet er fin lytting.

Jan Dahle

Reklame
Fra Halmstad til Nashville