Rocker ikke helt kvelden


Europe
Hvalstrandfestivalen
25/8-2018

Europe har ikke gjort sin obligatoriske Rockefeller-konsert i etterkant av fjorårets «Walk The Earth», men for tiden er svenskene på en liten rundreise i Norge, hvilket også fører bandet til Asker og Hvalstrandfestivalen. Der begynner det litt trøblete med strømbrudd rett før Europe skal på, og kvintetten klarer aldri helt å redde kvelden etter denne forsinkelsen.

Gutta åpner som på det ferske albumet, med «Walk The Earth» og «The Siege», og dette fungerer greit nok. Videre blir det allsangtid allerede i tredje låt, når «Rock The Night» står på programmet. På flere måter er ting altså som de skal være, men det mangler trøkk, noe som nok delvis skyldes lav og litt smågrumsete lyd.

Et annet problem er at bandet har alt for kort tid, og med minimalt mellomsnakk fra Joey Tempest føles det som om bandet rusher gjennom de elleve låtene det rekker i løpet av de 50 minuttene som er til rådighet. Om settet er kutta ned grunnet strømbruddet vites ikke, men vi får uansett en amputert Europe-konsert i kveld.

Det fungerer til en viss grad med livefavoritten «Last Look At Eden», men en pianobasert «Carrie» fremviser at Tempest ikke på noen måte er i sin beste vokalform i kveld. Han skal da også slite med blant andre en ellers gledelig «Cherokee», der man umiddelbart føler en viss lykke når Ian Haugland trommer i gang låta.

John Norum redder på sin måte til en viss grad «Carrie» med en fin solo, og gitaristen er også i sitt ess i «Superstitious», som blir et høydepunkt. Det er likevel noe ikke helt overbevisende med Europe i Asker, selv om «Ready Or Not», der Tempest finner frem gitaren, også har noe for seg.

Festivalpunktum settes selvfølgelig med «The Final Countdown», og dette vekker i det minste et publikum som nok har falt litt av under låter som «Hole In My Pocket» og «War Of Kings». Igjen leverer Norum den klassiske soloen til glede for gitarfantastene i det fine amfiet, men som en helhet har dette vært en særdeles middelmådig konsert av Europe.

Jan Dahle

Reklame
Rocker ikke helt kvelden