Høy reprisefaktor

 
Status Quo «Down Down & Dirty At Wacken»
Status Quo «Down Down & Dignified At The Royal Albert Hall»

e-a-r

Status Quo er ute med to liveutgivelser som på mange måter er litt overflødige, og grunnen til det er at vi har fått relativt tilsvarende konserter tidligere. Det betyr uansett ikke at materialet vi får servert ikke er verdt å høre på, men spørsmålet er rett og slett hvor mye vi trenger av slike opptak.

«Down Down & Dirty At Wacken» er tilgjengelig på Blu-ray og DVD, og kommer sammen med opptaket på CD eller LP. Innholdet er bandets konsert på Wacken i 2017, og settet er rett og slett en kortere versjon av det vi finner på «The Last Night Of The Electrics». Det er altså ingen låter her som ikke allerede er ute på DVD/BD fra samme turne.

Det vi får er like fullt trivelig, fra bandet åpner med «Caroline» til det avsluttes med «Bye Bye Johnny» 70 minutter senere. Underveis merker man seg at Status Quo har blitt mye til Francis Rossis band etter at Rick Parfitt forlot skuta, mens bassist John Edwards nå har fått rolla som andrevokalist.

«Hold You Back» blir et muntert høydepunkt, og det svinger seriøst av «Whatever You Want». Samtidig er det tydelig at gutta har det gøy med koreografien utover i konserten. Ellers må det sies at Rossi ikke alltid synger like godt, og i «Wild Side Of Life» sliter han merkbart.

Hyggelig er det uansett å se bandet rocke foran ei fullsatt slette på en så metal-prega festival som Wacken Open Air, og med «In The Army Now» klarer Status Quo å dra allsangen ut av publikum. Sånn sett er det ingen tvil om at bandet gjør seg godt også denne kvelden, men hjemme i stua vil du mye heller sette på «The Last Night Of The Electrics», for å se hele showet.

Også «Down Down & Dignified At The Royal Albert Hall» har en viss gjenkjennelsesfaktor, men her er det den akustiske versjonen av Status Quo som er fanga på CD og LP. Det hele er hakket mer nedstrippa enn «Aquostic – Live @ The Roundhouse», siden strykerne i hovedsak er fraværende denne gangen, men prinsippet og setlista blir likevel mye det samme.

Trekkspillet får god plass i blant andre «Again And Again», men bandet svinger uansett på sedvanlig vis. «Rock’n Roll» viser på sin side frem en roligere side ved orkesteret, der kordamene også setter sitt preg, mens «Don’t Drive My Car» på sin side er riktig så spretten.

Den muntre «Hold You Back» og «That’s A Fact» er nye i settet siden forrige akustiske liveutgivelse, og videre kan man sette pris på for eksempel «Pictures Of Matchstick Men», «Marguerita Time» og den melodiske «Claudie», som ikke er standard i Status Quos elektriske sett. Dessverre klippes mellomsnakk i hovedsak bort, og konsertfølelsen knekkes noe med fading mellom låter.

Jan Dahle

Reklame
Høy reprisefaktor