Torpeys farvel


Mr. Big «Live From Milan»
Frontiers

I februar døde Mr. Big-trommis Pat Torpey etter lengre tids sykdom, men helt til det siste var han delaktig i bandets konserter. Dette fikk vi oppleve i Drammen så sent som i november i fjor, og ei uke senere befant gutta seg i Milano, der opptak ble gjort for CD, LP og Blu-ray. Nå er dette materialet sluppet, og vi har tatt en titt på den visuelle versjonen.

«Daddy, Brother, Lover, Little Boy (The Electric Drill Song)» er ei god åpning når Mr. Big legger ut på sin nesten to timer lange reise gjennom bortimot 30 år med melodiøs rock. Billy Sheehan og Paul Gilbert er mestre på strengene, mens Eric Martin viser at han nok ikke er helt der han var på tidlig nittitall vokalmessig, men han står fortsatt til godkjent og vel så det.

Nevnte Torpey entrer scena til fjerde låt, «Alive And Kickin'», og derfra og ut bedriver han i hovedsak lett perkusjonsarbeid og koring. Originaltrommisen finner riktignok sin plass bak slagverket for balladen «Just Take My Heart», men ellers er det Matt Starr som står for tromminga, slik han har gjort i noen år nå.

«Temperamental» svinger godt, selv om Sheehans bassing strengt tatt ikke nødvendigvis er direkte groovy. Derimot tilfører han sitt særpreg, og heftige spill, som fungerer godt sammen med Gilberts virtuose gitartraktering. Dette fører blant annet til en tøff «Everybody Needs A Little Trouble», som står i stor kontrast til en akustisk «Wild World». Sistnevnte sitter ikke helt her og nå, og bandet er til tider ikke helt på høyden med koringene.

Vi har i det hele tatt opplevd Mr. Big hakket hvassere enn denne italienske høstkvelden, men det er like fullt trivelig med «Damn I’m In Love Again», og ikke minst «Addicted To That Rush». Dessverre består den visuelle produksjonen av litt slitsom kameraføring og redigering, så helt optimalt er ikke dette på skjermen.

Med ekstranumre som «To Be With You» og en energisk «Colorado Bulldog» leverer bandet uansett godt, og vi får et verdig farvel med Pat Torpey. Mannen har for øvrig selv skrevet sine avskjedsord, som er å finne i CD-ens booklet.

Jan Dahle

Reklame
Torpeys farvel