Ikke direkte garasjerock


Graham Bonnet Band «Meanwhile, Back In The Garage»
Frontiers

Den tidligere Rainbow-vokalisten Graham Bonnet er virkelig tilbake for fullt, og nå er han igjen aktuell med sitt Graham Bonnet Band. Dette har han funnet tid til innimellom et nyetablert samarbeid med sin tidligere arbeidsgiver, Michael Schenker, i hans Michael Schenker Fest. Graham er altså en aktiv mann på sine eldre dager.

Det er mye neoklassisk hardrock å spore når tittelkuttet innleder «Meanwhile, Back In The Garage», der Jimmy Waldos tangenter og Joey Tafollas gitarer kjemper om oppmerksomheten. Samtidig er det godt tempo, og god melodibruk når Graham Bonnet selv entrer lydbildet. Dette låter ganske så friskt.

Låtmaterialet er i all hovedsak skrevet av den allerede nevnte trioen, men Bonnet velger også å returnere til en gammel suksessformel når han henter inn Russ Ballard-komposisjonen «Livin’ In Suspicion». Dette er ikke noen ny «Since You Been Gone», men låta fungerer, uten å bli et høydepunkt på albumet.

Graham Bonnet Band velger også å covre Tina Turners «We Don’t Need Another Hero», og denne sitter godt. Ellers er det altså nyskrevet stoff som gjelder, og bandet løfter seg fra «The Book», som ble sluppet i 2016. Dette blant annet grunnet Tafollas gitarer, men hovedpoenget er at låtene gjør seg bedre denne gangen.

Waldo setter også sitt preg på det hele, som når han slenger inn en liten solosekvens i «Long Island». «The House» er småseig i uttrykket og sitter bra, og materialet er i hovedsak godt, og solid plassert innenfor den klassiske rockens uttrykk.

I «America… Where Have You Gone?» velger Graham å se på våpengalskapen i USA, så selv om mannen musikalsk holder seg til det tradisjonelle – som i den uptempo «Past Lives» – velger han samtidig å være tidsaktuell på tekstsiden. Den gode balladen «The Crying Chair» avslutter plata, og med det har Graham Bonnet lagd ei skive for fansen.

Det ligger for øvrig et bonusspor på CD-en, men det blir overflødig, da det er hentet fra «Live At Daryl’s House», som i sin helhet er å finne på DVD-en som følger med. Dette er en ren konsert, og må ikke forveksles med TV-serien «Live From Daryl’s House», der Daryl Hall inviterer artister for å gjøre intime konserter.

Her får vi halvannen time med Graham Bonnet Band, som fremfører et godt overblikk over 40 år med rockehistorie. Det vil si materiale fra Bonnets solokarriere, MSG, Rainbow, Impellitteri og Alcatrazz, med en hovedvekt på sistnevnte. Dermed blir dette et godt supplement til fjorårets «Live… Her Comes The Night», da setlista er noe oppdatert.

Jan Dahle

Reklame
Ikke direkte garasjerock