To har funnet sammen igjen


Gioeli – Castronovo «Set The World On Fire»
Frontiers

Frontiers er et selskap som elsker å koble musikere de har i stallen i nye prosjekter, og denne gangen er det Hardlines Johnny Gioeli og Revolution Saints’ Deen Castronovo som opererer under felles paraply. Dette er i og for seg ikke noe helt nytt, da begge var medlemmer i den opprinnelige Hardline-besetningen, som slapp den klassiske «Double Eclipse» i 1992. Dermed kan dette på sin måte regnes som en liten gjenforening.

Som relativt typisk er for disse Frontiers-prosjektene er det produsent Alessandro Del Vecchio som styrer skuta, og med seg denne gangen har han blant andre gitarist Mario Percudani, som ikke er av de aller mest brukte i Frontiers-stallen.

Det er ingen overraskelser hva det musikalske uttrykket angår når det gjelder «Set The World On Fire», og tittelsporet innleder det hele med melodiøs rock og delt vokal mellom de to hovedpersonene. At disse gutta kan synge har det aldri vært noen tvil om, der Gioeli har overbevist både gjennom Hardline og Axel Rudi Pell, mens Castronovo gjorde solid vokalarbeid når han slapp til i Journey.

Det blir enda mer melodiøst når Percudani legger smakfulle gitarer i den påfølgende «Through», og det fungerer bra med balladen «Who I Am». Låtmessig sitter dette godt, og det er enkelt å nynne med på «Fall Like An Angel» og «Mother», mens det melodiøse drivet i «Remember Me» er ypperlig.

Høydepunktet blir en cover av Lady Antebellums fenomenale «Need You Now», med vokalhjelp fra Giorgia Colleluori, og i denne riffbaserte versjonen er melodien fortsatt like gåsehudfremkallende som på originalen. Også «Ride Of Your Life» er sterk, der den er basert på dynamikken mellom rolig pianobacking og uptempo rockepartier.

Det varieres bra fra balladen «It’s All About You», til den mer rocka «Run For Your Life», og det akustiske uttrykket i den avsluttende «Let Me Out». Det hele er fint produsert, og veldig i typisk Frontiers-ånd, men denne gangen finner vi det lille ekstra som skal til for at plata skal stikke seg frem i en jungel av firer-utgivelser.

Jan Dahle

Reklame
To har funnet sammen igjen