Svensk revansje på Fredriksten


Imperial State Electric
Halden, Tons Of Rock
21/6-2018

Det er tid for svensk rock inspirert av band som Kiss og Cheap Trick når Nicke Andersson angriper Halden med sitt Imperial State Electric, og denne gangen blir broderfolket stående igjen som en vinner på festningen.

Det er da også et energisk band som sparker i gang dagen på hovedscena med «It Ain’t What You Think (It’s What You Do)». Videre byr gutta på et godt overblikk over karriera, og Andersson deler vokalarbeidet med Tobias Egge i «Empire Of Fire», mens bassist Dolf de Borst er hovedpersonens duettpartner i «Deja Vu».

I det hele tatt får alle tre i front sette sitt tydelige preg på konserten, og når bandet følger på med gode låter som «All Through The Night» og «A Holiday From My Vacation» er dette særdeles trivelig. Underveis slenges det ut noen referanser til kvartettens inspirasjonskilder, som når vi får en Black Sabbath-snutt i «Faustian Bargains».

Når tiden er inne for at Borst skal være ren frontmann tar Egge seg av bassen, og deretter avslutter Imperial State Electric med høyenergisk rock i form av «Throwing Stones». Det er i sånne tilfeller vi ønsker Sverige velkommen på Fredriksten festning.

Jan Dahle

Reklame
Svensk revansje på Fredriksten