Ikke Turner på høyden


Sunstorm «The Road To Hell»
Frontiers

Sunstorm, med tidligere Rainbow-vokalist Joe Lynn Turner i spissen, er fremme ved sitt femte album, men denne gangen faller det litt igjennom. Siden debuten i 2006 har prosjektet blitt hardere i kantene, men det er ikke problemet. Derimot skorter det litt på låtmaterialet når «The Road To Hell» nå er ute.

Det låter litt typisk Frontiers-massivt når «Only The Good Will Survive» åpner albumet, der Alessandro Del Vecchio tilfører tangenter som drar tankene litt mot Rainbow, mens gitarist Simone Mularoni ellers dominerer lydbildet. Låtmessig fungerer det brukbart innledningsvis, og det løftes til platas klare høydepunkt med det påfølgende sterke tittelsporet.

Det blir uansett alt for mye anonymt materiale utover på skiva, der låtskriving i hovedsak er gjort av Del Vecchio, Turner og Mularoni. At førstnevnte er hovedkomponist er nok noe av problemet, for det er vel grenser for hvor mye høy kvalitet denne mannen kan få ut på samlebåndet sitt.

Mularonis gitarspill er derimot et element som gir musikken et ekstra spark bak, der han krydrer med gode soloer. Turners vokal fungerer også, så det er strengt tatt ikke problemer rundt fremførelsene på «The Road To Hell». Når lydbildet blir litt luftigere i «My Eyes On You» får for øvrig bassist Nik Mazzucconi også en mer fremtredende rolle.

«On The Edge» er godkjent, «Calling» er fengende, og underveis roes det ned med den brukbare balladen «Everywhere», men alt i alt er ikke «The Road To Hell» Sunstorm på sitt ypperste.

Jan Dahle

Reklame
Ikke Turner på høyden