Musikken lever videre


Brian Downey’s Alive And Dangerous
Norje, Sweden Rock Festival
6/6-2018

Etter at svenskene har markert nasjonaldagen på Sweden Stage er det klart for mimrerock på 4Sound-scena når Brian Downey’s Alive And Dangerous skal spille seg gjennom store deler av Thin Lizzys klassiske livealbum «Live And Dangerous».

Det åpner sterkt med «Jailbreak» og «Are You Ready», før den ypperlige «Southbound» løfter det enda litt mer. Bandet låter bra, og det er som alltid en fornøyelse å høre Downeys trommespill.

Det virker derimot litt suspekt med Matt Wilson i front, som helt klart er plukka først og fremst på grunn av den visuelle likheten med Phil Lynott. Dette gjør at det tipper litt over i hyllestbandkategorien. Mannen synger uansett godkjent, men litt mer trøkk i bassinga kunne det nok vært til tider.

Kvartetten leverer likevel utvilsomt en trivelig konsert, der «Dancing In The Moonlight (It’s Caught Me In Its Spotlight)» går rett over i «Massacre», «The Boys Are Back In Town» rocker bra, «Don’t Believe A Word» svinger, og «Suicide» som så ofte ellers blir en topp.

«The Rocker» tar så publikum med tilbake til Thin Lizzys tidlige dager, før det tilsynelatende er slutt. Gutta returnerer for å ta historien forbi «Live And Dangerous» med «Roisin Dubh (Black Rose) A Rock Legend» og «Waiting For An Alibi». Med det har Brian Downey nok en gang gleda sine fans ved å levere Thin Lizzys musikk på en respektabel måte.

Jan Dahle

Reklame
Musikken lever videre