Rocke-Marillion


Marillion «Smoke»
e-a-r

Når Marillion nå er ute med nok et par CD-er fra arkivet befinner vi oss på Marillion Weekend i Minehead i mars 2005. Denne første av tvillingutgivelsen bærer tittelen «Smoke», og består av en konsert der bandet plukker fra sin mer rocka musikalske side.

«Separated Out» åpner ballet, og her får keyboardist Mark Kelly god plass i lydbildet, og samtidig er det en viss tyngde i uttrykket. Også gitarist Steve Rothery får vist seg frem, og mye er sånn sett ved det vante.

Det uvanlige er altså at vi her får en hel Marillion-konsert bestående av kun relativt rocka materiale, men så er da også poenget med mange av disse Weekend-konsertene nettopp å holde seg til en form for tema. Dermed får vi her et ganske rett i trynet Marillion, og det fungerer bra.

Dette betyr at Rothery får vist seg frem fra sin røffere side, hvilket «Under The Sun» er et godt eksempel på. Samtidig blir det naturlig nok mindre av vokalist Steve Hogarths følsomme sider, men blant andre «An Accidental Man» byr på dynamikk der mannen kan roe seg ned.

Med «Holidays In Eden» fremviser bandet seg fra sin sterke nittitallsside, og også den streite «Deserve», fra «marillion.com», fungerer bra i denne sammenhengen. «Rich», fra samme album, blir også en grei opplevelse på «Smoke».

Toppen nås mot slutten når «Slainte Mhath», og ikke minst en ypperlig «Garden Party», setter punktum for konserten med Kelly i spissen. Det er da heller ikke til å komme utenom at nettopp materialet fra Fish-perioden står seg særdeles godt i konsertsammenheng.

Jan Dahle

Reklame
Rocke-Marillion