Likeverdige venner med debut


Jon & Gjerry «Equals And Friends»
Storyteller

Jon & Gjerry er en debuterende duo bestående av veteraner i bransjen. Jon Johannessen har en historie tilbake til tidlig åttitall med Alarm og albumet «Feil Finger», og senere har gitaristen vært å høre i blant andre Dynastiet, Diezel, Stoneflower og Ronni Le Tekrøs soloband. Gjermund Elgenes er bror til en bedre kjent Elg, og er et litt mer ubeskrevet blad, til tross for ei karriere som strekker seg tilbake til nittitallet, der han blant annet har vært involvert i filmmusikk.

Johannessens gitarer innleder albumet i det «Eve» er første spor ut, og det hele legges ned på et rolig og behagelig nivå når Elgenes kommer inn med sin småhese vokal. Det er melodiøst og pent, der Johannessen underveis krydrer med melodiske gitarer.

«Seven Days» er basert rundt refrenget, der koret blir et vesentlig element med sitt gospelpreg. Igjen legger Johannessen gode gitarer, her av den litt røffere typen, mens Lars A. Kvistum tilfører tangenter. Over i den mer neddempa avdelingen finner vi så platas tittelspor – med Ronni Le Tekrø som gjest – der det er plass til både piano og akustiske gitarer. Også «Little Man» er godt forankra i balladeland, mens det i «Goddess» tilføres munnspill til det fine og rolige.

«Equals And Friends» er i det hele tatt ei plate med et snilt uttrykk, der gutta beveger seg et sted i landskapet mellom voksenpop og rock. Med seg på laget har Jon & Gjerry for øvrig produsentene og bassistene Øyvind Madsen (Morten Harkets «Wild Seed») og Leif Johansen (21 Guns og a-has første turnebassist).

Trommis Tom Arne Fossheim setter sitt preg på «Borderline», som er som en instrumental å regne, der Johannessen er i fokus med melodiske gitarlinjer. «The Answer» er god gitarpop, mens duoen er på sitt mest rocka når den gode «Time To Go» avslutter «Equals And Friends». Alt i alt snakker vi om ei trivelig skive, for et voksent publikum.

Jan Dahle

Reklame
Likeverdige venner med debut