Hardrock fra ungdommen


Wildnite «Wildnite»
Live Management

Wildnite er et nytt band som, til tross for medlemmenes unge alder, musikalsk står godt forankra i åttitallets hardrock.

Straks Michael Bjerkans riffing åpner «I’ll Be There» settes åttitallsstandarden, og det er da også gitarene som er Wildnites sterkeste kort. Låtmessig er det godkjent når bandet her sparker i gang debutalbumet. Det løfter seg uansett med den påfølgende «Tears’n Fire», og også her er det tøff riffing som gir liv til låta, akkurat som på «Dr. Pain» senere på plata.

Det er litt mer tempo i «Rippin’ It Up», og det roes ned i «I Remember You». Musikken er heller ikke mer original enn låttitlene indikerer, men det fungerer. Hyggelig er det selvfølgelig også med så unge gutter som kjører så hardt på en stil som hadde sin storhetstid lenge før bandets medlemmer ble født.

Det spruter av «Rock On The Radio», og igjen er det riffdrivet som virkelig gir sporet det ekstra sparket bak, samtidig som det også er godt solospill. Her har vi ei låt som er som skapt for allsang, samtidig som trommene mot slutten løper av gårde. En viss energi er det også i Wildnites musikk, selv om det nevnte trommetempoet ikke er typisk for kvintetten.

Drivet er godt i «Rock It», hvilket er i kontrast til den akustiske balladen «Days Of No Trust», som følger. Wildnite byr altså på variasjoner som faller innenfor åttitallets typiske melodiøse hardrock-uttrykk, og da passer det å avslutte med et Mötley Crüe-aktig rock’n roll-preg i høydepunktet «Back For More».

For mer om Wildnite, sjekk ut undertegnedes intervju i Scream Magazines aprilnummer.

Jan Dahle

Reklame
Hardrock fra ungdommen