I velkjent sørstatslandskap


Blackberry Smoke «Find A Light»
Earache

Sørstatsrockerne Blackberry Smoke er ute med sitt sjette studioalbum, og holder med det produktiviteten oppe. Samtidig vet fansen stort sett hva man kan forvente seg, for disse gutta holder seg til det de kan.

Det er groovet som tar kommandoen når et litt småstøyende uttrykk åpenbarer seg i «Flesh And Bone», og sånn sett er det et litt hissig Blackberry Smoke som åpner «Find A Light». Det følger så på med «Run Away From It All», og da er gutta straks inne i et mer velkjent landskap, der den melodiske trivelighetsfaktoren vi kjenner så godt igjen er på plass.

Det er bra gitarøs i «The Crooked Kind», samtidig som dynamikken brukes flittig, hvilket gir liv til låta. Det hele står i kontrast til det akustiske uttrykket i «Medicate My Mind» og «Let Me Down Easy», men så har da heller aldri Blackberry Smoke vært et band som har vært redd for å skape variasjon.

Det roes helt ned med den fine balladen «I’ve Got This Song» – der også fela får sin plass i et country-inspirert spor – og det rocker bra med «Nobody Gives A Damn». Samtidig byr gutta på de typiske og sterke Blackberry Smoke-melodiene i blant andre «Best Seat In The House» og «Seems So Far».

Punktum settes med «Mother Mountain», som igjen er av det akustiske slaget, der også vokalharmoniene spiller en vesentlig rolle. Med det avslutter Blackberry Smoke nok ei god skive, men også denne gangen er det et lite stykke opp til den fenomenale «Whippoorwill».

Jan Dahle

Reklame
I velkjent sørstatslandskap