Rock’n roll-øs


L.A. Guns «Made In Milan»
Frontiers

Gjenforeninga mellom vokalist Phil Lewis og gitarist Tracii Guns har ført til at vi er tilbake til kun en versjon av L.A. Guns – lite er mer trist enn når man har to forskjellige turnerende utgaver av samme band – men på platefronten ble dette en skuffelse da fjorårets «The Missing Peace» ikke på noen måte holdt mål. I forkant av albumslippet stakk bandet uansett innom Italia for en konsert som nå er ute på DVD.

Straks «No Mercy» innleder denne konserten fra Milano blir det åpenbart at L.A. Guns fortsatt sparker ræv som liveband, og det vi blir servert er høyenergisk rock’n roll. Phil Lewis er i fin form bak mikrofonen, mens Tracii Guns leverer så det spruter fra gitaren fra konsertens ende til annen.

Det svinger godt av «Electric Gypsy», og det er tempo i «Killing Machine». Settet er for øvrig i stor grad konsentrert rundt bandets to første album, hvilket blant annet betyr en god «Sex Action» – ispedd litt «Paint It, Black» – og en til tider groovy «Malaria». Ut over dette byr «Over The Edge» både på innledende buesolo fra Tracii, og tvillingsolo underveis fra Tracii og medgitarist Michael Grant.

I det hele tatt står L.A. Guns for et sterkt rockeshow, og til og med den ferske «Speed» viser seg å fungere bra i en konsertsammenheng. Den eneste nedturen kommer egentlig i form av «The Ballad Of Jayne», som understreker at L.A. Guns absolutt fungerer best når rocken er rimelig kompromissløs.

Det hele avsluttes på topp, med «Rip And Tear», og med det kan alle som eventuelt ble skeptiske etter den svake «The Missing Peace» igjen slappe av. Phil Lewis og Tracii Guns er nemlig på langt nær ferdige.

Jan Dahle

Reklame
Rock’n roll-øs