En svanesang


Rick Parfitt «Over And Out»
e-a-r

Julaften 2016 gikk tidligere Status Quo-gitarist Rick Parfitt bort, kun et par måneder etter at han av helsemessige årsaker hadde hoppa av bandet. I løpet av det siste halvåret før han døde hadde mannen jobba med sitt første soloalbum, og det er dette som nå er ferdigstilt, og ute på markedet.

Parfitts hovedsamarbeidspartner på plata er produsent og medkomponist Jo Webb, som også bidrar til en del av instrumenteringa. Videre gjenforener «Over And Out» Rick med de tidligere bandkompisene John «Rhino» Edwards, Alan Lancaster og Jeff Rich, og blant gjestene ellers finner vi Brian May.

Nettopp May er på plass når «Twinkletoes» åpner plata, og fremviser en litt popa form for musikken Status Quo står for. Samtidig er «gyngeelementet» på plass, så mannen beveger seg ikke uhorvelig langt fra den hjemmebanen han hadde spilt på mesteparten av livet. I «When I Was Fallin’ In Love» snakker vi derimot om catchy pop, som drar tankene mot The Traveling Wilburys.

Boogien henger virkelig med i den mer rocka «Lonesome Road», og nå snakker vi helt klart om materiale som like godt kunne vært gjort av Status Quo. Her er det da også flere velkjente gitarelementer, mens Edwards legger bassen.

Det er alltid vanskelig å si hvor mye som er gjort med ei slik plate etter artistens død, men titlene må vi anta at var på plass siden vokalen udiskutabelt er gjort av Parfitt. Dermed kommer man ikke utenom den påfallende albumtittelen, som stammer fra en godkjent ballade ved samme navn. Her fremstår det som om Rick funderer over om det nå er slutt.

Videre har vi tittelen «Fight For Every Heartbeat» – som utvilsomt må sies å være særdeles selvironisk fra en mann som nylig har gjennomgått et hjerteinfarkt – og som mye av plata ellers er dette passe trivelig, der låta krydres med piano fra Shannon Harris. Igjen er dette et spor som nok treffer fansen av et lettere Status Quo.

Munter og fengende rock blir det også når den første av to John David-låter kommer i form av «Long Distance Love», mens Davids «Everybody Knows How To Fly» er boogie, med Bob Young på munnspill.

Avslutningsvis plukkes igjen noen signaturelementer frem på gitaren, mens Jeff Rich står for trommene, i «Halloween». Med det avslutter ei godkjent plate et langt rockeliv.

Jan Dahle

Reklame
En svanesang