4 x melodisk


Hayseed «Running On Fumes EP»
Drugstore

Hayseed har holdt det gående i en årrekke, og i 2007 kunne vi se bandet backe Mr. Bigs Eric Martin på Smuget. Ut over dette skal ikke undertegnede påberope seg videre kjennskap til kvartetten, annet enn at man ved siden av hovedbandet har sett gitarist Terje Kjørlaug som en av svingdørgitaristene i Street Legal. Nå er Hayseed uansett ute med EP-en «Running On Fumes».

Det er mengder med hint i retning av klassisk rock når det småspretne riffet i «Come Back Caroline» åpner denne firespors utgivelsen, og vokalist Morten Fredheim legger fengende vokallinjer. Refrenget drar tankene mot Toto, og dette setter seg godt i øregangene. På toppen av det hele byr bandet for øvrig på gode koringer.

Kjørlaug bedriver flott gitarplukk i «Like We Used To Do», og Fredheim har en fin stemme for denne roliglåta. Dette låter rett og slett pent, med et snev av vestkyst. Det rocker mer i den påfølgende «New Machine», men gutta er fortsatt rimelig snille i uttrykket. Rytmeseksjonen skaper et bra groove, som Kjørlaug igjen legger gode gitarer oppå.

Det hele avsluttes alt for tidlig – denne skribenten er en albummann – med den fine akustiske «Song Of The Chime», og med det har Hayseed levert et knippe låter for de som liker sin rock snill og melodisk.

Jan Dahle

Reklame
4 x melodisk