Fritidsblues


Delta Deep «East Coast Live»
Frontiers

Når Def Leppard-gitarist Phil Collen skal slå i hjel litt dødtid mellom moderbandets aktiviteter hender det han slår seg sammen med vokalist Debbie Blackwell-Cook, bassist Robert DeLeo (Stone Temple Pilots), og trommis Forrest Robinson. Kvartetten kaller seg Delta Deep, og besøker selvfølgelig blueslandskapet dypt inne i deltaet. Etter et studioalbum, er bandet nå aktuelt med sin første liveutgivelse.

Delta Deep slapp sitt selvtitulerte album i 2015, og da tiden var inne for noen konserter det påfølgende året gikk turen blant annet innom Daryl Halls intime «Live At Daryl’s House». Det er opptakene derfra som nå er utgitt som «East Coast Live», og CD-en inneholder det meste av den aktuelle opptredenen.

Muligens for å indikere hvor noen av Delta Deeps røtter ligger åpner kvartetten med Led Zeppelins «Black Dog», og viser med det også at vi snakker om et band som kan være mer energisk enn studioalbumet ofte viser. Det går deretter rett over i «Bang The Lid», og med det er Phil Collen betydelig mer bluesa enn vi er vant til å høre ham. Samtidig har Debbie Blackwell-Cook en stemme som beveger i området rundt soul og blues, og tilfører med det mye sjel til Delta Deeps låtmateriale.

«Miss Me» fremviser bandet både som rocka og melodisk, og hovedvekten av konsertrepertoaret er originallåter henta fra debuten. Det betyr blant annet at Phil og Debbie deler vokalen i den roligere og fine «Treat Her Like Candy», mens bluesen tar overhånd i «Burnt Sally» og den neddempa «Whiskey». Dermed er også blues-gitaristen Phil Collen i sitt ess.

Akkurat som på studioplata tilføres det noen coverlåter i form av blant andre Deep Purples «Mistreated» – med litt jam, og mye spillerom for Collen – og Ike og Tina Turners «Black Coffee». Sistnevnte byr igjen på vokal fra Collen, mens Blackwell-Cook for øvrig har mye å melde mellom låtene.

Bandet rocker bra i «Shuffle Sweet», mens det blir seig blues i den ellers uutgitte originalen «Bless These Blues». Konserten avslutter med et par høydepunkter fra «Delta Deep» i form av «Down In The Delta» og «Feelit», og med det har Delta Deep vist seg som et godt og passe løssluppent liveband.

DVD-en som følger med inneholder dessverre kun en halv time av konserten, men vi får blant annet se bandet leke seg gjennom den funka bandintroduksjonen. Samtidig er dette en sjelden mulighet til å se Collen fullt påkledd.

Jan Dahle

Reklame
Fritidsblues