Dance In My Pants

Singelcoveret.

Nesten hele Jim Steinmans «Bad For Good»-album har i ettertid stykkevis og delt blitt spilt inn av Meat Loaf, men det finnes to unntak. Et av disse er «Dance In My Pants», som må sees på som platas «Paradise By The Dashboard Light», der vi får Steinman i duett med Karla DeVito.

«Bad For Good» var ment å bli Meat Loafs oppfølger til megaselgeren «Bat Out Of Hell», men da vokalisten fikk stemmeproblemer ble albumet i stedet til Jim Steinmans eneste soloplate. Meat uttrykte også i ettertid at han ikke var fornøyd med retningen plata gikk i, da han mente den ble for lik «Bat Out Of Hell».

Nettopp det er det ikke vanskelig å se, for «Bad For Good» har på mange måter samme oppbygning som «Bat Out Of Hell». Dette resulterte også i at skiva har sin «Paradise By The Dashboard Light», der «Dance In My Pants» har mye av det samme fundamentet som klassikeren fra 1977.

Karla DeVito.

I det «Dance In My Pants» åpner med et lite gitarriff fra Todd Rundgren er den første fellesnevneren med «Paradise By The Dashboard Light» allerede et faktum, og låta har videre en del av de samme rock’n roll-elementene som sin mer kjente storebror.

En vesentlig forskjell er at denne gangen er det jenta i historien som er i front, hvilket betyr at Karla DeVito får all den tiden hun trenger for å overbevise om at hun var en god erstatter for Ellen Foley da «Bat Out Of Hell» skulle ut på veien. Karla er da også dama vi kan se mime til Foleys vokal i «Paradise By The Dashboard Light»-videoen. Et sårt tema for Ellen.

Jim, Karla og Rory.

Det er ellers mye det vanlige mannskapet som skaper vellyden i «Dance In My Pants», der Roy Bittan spiller piano, Steve Buslowe basser, og Joe Stefko står for trommene. Som på «Bat Out Of Hell» er Rundgren igjen produsent, og i fellesskap med de faste sangerne Eric Troyer, Rory Dodd og Kasim Sulton skaper han det velkjente korsoundet.

Etter hvert som Karla legger ut om sin trang til å danse får blåserne relativt god plass i lydbildet, før Steinman selv kommer inn for å poengtere at han er «a lover not a dancer». Dermed er også duettdiskusjonen vi kjenner fra «Paradise By The Dashboard Light» i gang, og humoren er igjen et vesentlig element, der Jim etter hvert lar seg overbevise om dansens gleder. Konklusjonen blir at det tross alt er «dance after death».

Coveret til 12″ promosingel.

«Dance In My Pants» ble sluppet på singel, hvilket også resulterte i de sedvanlige nedklipte versjonene. Her er blåserne for øvrig mer fremtredene. Singelslippet førte også til innspilling av en video, der DeVito står i fokus, men hun får etter hvert besøk av flere dansere. Jim står på sin side i baren, før han finner veien til pianoet. Han lar seg uansett etter hvert fange, hiver seg med i dansen, og får med det nærmest en religiøs oppvåkning. Igjen sitter humoren løst.

Når det gjelder historien til «Dance In My Pants» er det egentlig ikke mye å melde. Låta dukka, som så mye annet fra «Bat Out Of Hell» og «Bad For Good», første gang opp i «Neverland»-musikalen i 1977. Dessverre er den aktuelle delen av forestillingen ikke festa til tape, så hvordan «Dance In My Pants» låt i sin opprinnelige form vites ikke.

Jim Steinman.

Da Meat Loaf i 1988 la ut på sin «Lost Boys And Golden Girls»-turne plukka han opp «Dance In My Pants». De bortimot tre timer lange konsertene på denne turneen er udiskutabelt Meat Loafs beste liveopptredener, og de kan betraktes som første ledd i oppkjøringa mot «Bat Out Of Hell II – Back Into Hell», som så dagens lys fem år senere.

Nå gjorde Meat blant annet flere låter fra «Bad For Good», hvorav to skulle dukke opp på «Bat Out Of Hell II – Back Into Hell». Også den da ennå uutgitte «Original Sin» fant veien til setlista, hvilket var med på å gjøre disse konsertene til noe unikt. «Dance In My Pants» kunne dra seg opp mot nærmere et kvarters spilletid, så den ble et vesentlig element i showet. Dette er også låtas siste livstegn.

Ingen andre studioinnspillinger enn Jim Steinmans versjon har noen gang dukka opp, og «Dance In My Pants» er sånn sett ei litt glemt Steinman-låt. Mye av grunnen til det er nok at den for alltid vil stå igjen som lillebroren til «Paradise By The Dashboard Light».

Jan Dahle

Reklame
Dance In My Pants