Skandinavisk skyts


Ammunition «Ammunition»
Frontiers

Nesten ett år etter at Ammunition ga publikum en smakebit på det kommende albumet i form av «Wrecking Ball» i «Melodi Grand Prix» er plata endelig ute, og dermed serverer sekstetten 11 låter innen tradisjonell melodisk hardrock. Stilmessig følger bandet dermed på mange måter opp debuten fra 2015.

Det er massivt på gitarfronten og groovy innledningsvis når «Time» åpner «Ammunition», og etter hvert kommer et passe fengende refreng. Samtidig byr gutta på en litt dynamisk oppbygging av sporet. Gitaristene Erik Mårtensson og Jon Pettersen er en dominerende faktor i førstnevntes produksjon, og sånn forblir det utover på albumet.

«Freedom Finder» har allerede vist seg som ei god livelåt, og når vi nå får studioversjonen setter den seg umiddelbart. Et litt luftigere uttrykk dukker opp i «Virtual Reality Boy», der det etter hvert åpenbarer seg et groove som sparker godt liv inn i komposisjonen. Drivet fra trommis Magnus Ulfstedt setter da også stadig sitt preg på Ammunitions musikk, og kombineres med tung gitarbruk i blant andre den sterke «Bad Bones».

Underveis roes det noe ned med «Eye For An Eye» og «Miss Summertime», og disse spora blir fin avveksling på ei skive som ellers er ganske rett i trynet.

Det er uansett rockerne som styrer bandets retning, og «Caveman» er blant de definitive toppene, der gitarene igjen river bra fra seg. «Wrecking Crew» er også en definitiv vinner – til tross for andreplass i «Melodi Grand Prix» – og den glir godt inn på et album som viser at Ammunition fortsatt er et band å regne med.

For et ferskt intervju med Åge Sten Nilsen, sjekk ut Scream Magazines februarnummer.

Jan Dahle

Reklame
Skandinavisk skyts