Tilbake til start


Tony Carey’s Rainbow Project
Oslo, Olsen på Bryn
19/1-2018

Tony Carey’s Rainbow Project er tilbake der det begynte for snart tre år siden, på Olsen på Bryn, og det er her og nå kvintetten skal varme opp til den kommende moskvakonserten. Det betyr at tiden er inne for nok en runde med klassisk Rainbow-materiale, fra bandets tidligste periode.

Som typisk er åpner det hele med Tony Carey som leker seg litt med tangentene, før bandet hamrer ut «Tarot Woman». Dermed blir også både jam og allsang en ingrediens allerede i første låt. Samtidig er det hett og trangt på et fullpakka Olsen, og på alle måter må dette beskrives som definisjonen på intimkonsert.

Vokalist Åge Sten Nilsen holder et lite foredrag som intro til den undervurderte «Run With The Wolf», og gitarist Jostein Svarstad gjør i løpet av nevnte perle en god solo. Samtidig er det bra energi i bandet, hvilket etter hvert kommer til sin fulle rett når en kjapp «Kill The King» står på programmet. Her er det også fint samspill mellom Carey og Svarstad.

Dessverre blir det litt for mye intetsigende jam i kveld, og det tar gjerne alt for lang tid før låtene kommer i gang. «Do You Close Your Eyes» er et eksempel på dette, og samtidig dras denne, som så mye annet, ut i en lang jam som midtparti. Nå skal det også poengteres at her og nå trenger Svarstad bandasjering etter å ha revet opp en finger på strengene. Før plasteret kommer frem til scena spiller mannen videre med en papirbit som bandasje, så han gir seg ikke så lett.

I løpet av det en time og tre kvarter lange showet roes det ned med «Catch The Rainbow», men også her flyter det ut i jamming som ikke gir så mye. Det blir rett og slett litt langdrygt. Da er det morsommere når Tony tar mikrofonen for litt vokal, mens han spiller noen jazza toner. Dette er med på å understreke at det hele på mange måter handler om musikere som har det gøy på scena.

En litt uryddig «Still I’m Sad» understreker nettopp dette, der gutta virkelig slår seg løs med dansetendenser både fra Carey og Nilsen. Musikalsk får Svarstad vist seg litt ekstra frem i «Mistreated», og det er flott når mannen etter solopartiet drar seg inn på de melodiske gitarlinjene, men det blir igjen litt langtekkelig.

Når bandet bare pøser på under «Man On The Silver Mountain» fungerer det derimot ypperlig, og med «Stargazer» nås en annen topp mot slutten av konserten. Det er da heller ingenting å si på guttas ferdigheter, og sånn sett står og faller dette mye på hvor spennende jammene blir. I kveld faller altså dette litt igjennom.

Partystemning og allsang blir det uansett når «Long Live Rock’n Roll» avslutter natta – det har vært relativt sen konsertstart siden Nilsen i kveld først har gjort unna en runde med «The Show Must Go On X» – og med det settes et godt punktum for denne gang. Tony Carey’s Rainbow Project skulle med det også være klar til å innta vår store nabo i øst.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til start