Purplesnake


Whitesnake «The Purple Tour»
Rhino

Tilbake i 2015 slapp Whitesnake «The Purple Album», der David Coverdale plukka blant materialet fra sine tre studioplater med Deep Purple. Dette resulterte i at 15 låter fra 1974 og 1975 ble whitesnakeifisert, før bandet la ut på «The Purple Tour». Opptakene fra Birmingham på nettopp denne turneen er nå tilgjengelig på DVD, Blu-ray, CD og LP.

Med unntak av flere Deep Purple-låter enn vanlig, er det i hovedsak det velkjente Whitesnake som møter deg når orkesteret kommer mot deg på TV-skjermen. Åpninga med «Burn» har vi opplevd tidligere, og den sparker godt fra seg. Reb Beach passer på å få med noen av Ritchie Blackmores signaturpartier i soloen, og Coverdale synger så bra som han kan i disse dager.

Diskusjonene gikk rundt «The Purple Album», og nødvendigheten av utgivelsen, samtidig som en del fans ikke akkurat var over seg av begeistring for at låtmaterialet fikk dette preget av metal-Whitesnake. Uttrykket er naturlig nok det samme på «The Purple Tour», der «You Fool No One» er tung på riffsiden, samtidig som tangentist Michele Luppi legger en orgelsolo. Dessverre er det for øvrig her Tommy Aldridge slipper til med sin utbrukte og meningsløse trommesolo.

«The Gypsy» viser seg som ei ofte litt oversett melodiperle, mens den bluesa «Mistreated» – med litt rufsete vokal fra Coverdale – gir mengder med rom for Beach og hans solospill. Også den da ferske gitaristen Joel Hoekstra gjør en upåklagelig jobb, blant annet når han gjør soloarbeidet i «Is This Love». Han står også for den akustiske gitaren i Deep Purples «Soldier Of Fortune».

Foruten «Is This Love» er selvfølgelig også de andre obligatoriske låtene fra 1987-plata med, og «Give Me All Your Love» kommer tidlig i settet. Ellers er «Love Ain’t No Stranger» alltid et hyggelig gjenhør, og «Ain’t No Love In The Heart Of The City» er som vanlig en allsangfavoritt.

Produksjonsmessig er lyden glimrende, men det visuelle hemmes noe – for de av oss som foretrekker livevideoer uten fiksfakserier – av å variere fra krystallklare bilder, via småeffekter, til sort/hvitt. Det er likevel et godt stykke unna krise, så dermed bør disse 80 minuttene være severdige for fansen.

Punktum settes, ikke overraskende, med «Here I Go Again» og «Still Of The Night». Sistnevnte avslører at Coverdale begynner å trekke på åra, men at han sliter med nettopp denne låta er ikke noe nytt. Alt i alt er uansett «The Purple Tour» en god DVD.

Blant ekstramaterialet finner vi et underholdende intervju med Beach og Hoekstra, gjort av bassist Michael Devin. Videre er det en video av «Burn», og fire audiospor fra konserter der Whitesnake spilte Deep Purple-låter som ikke sto på setlista i Birmingham. Dermed får vi høre blant annet en god «You Keep On Moving» og «Storbringer».

Jan Dahle

Reklame
Purplesnake