Kompaniskap mellom de røde knauser


Bad Company «Live At Red Rocks»
BMG

Bad Company befinner seg ute utenfor Morrison i Colorado, der vi finner det flotte amfiteatret Red Rocks – udødeliggjort en gang for alle da U2 spilte inn «Under A Blood Red Sky» der i 1983 – som her og nå blir åsted for definisjonen av klassisk rock.

Med Mick Ralphs midlertidig hjemmeværende var det et litt amputert Bad Company som la ut på veien i USA våren 2016, og på plassen til bandets originalgitarist finner vi The Black Crowes’ Rich Robinson. Besetningen er ellers den samme vi har sett siden 2012, hvilket blant annet betyr at tidligere Heart-gitarist Howard Leese er på plass og slenger inn et «Barracuda»-riff underveis.

I front er Paul Rodgers som alltid god, og med sterk melodiføring legges lista innledningsvis med «Live For The Music», og ikke minst den glimrende «Feel Like Makin’ Love». Bad Company har rett og slett et sterkt sett å by på, og et lite nikk i retning av avdøde bassist Boz Burrell kommer også tidlig i konserten, når «Gone, Gone, Gone» plukkes frem.

Leese legger flotte gitarlinjer i «Burnin’ Sky», og han henter frem mandolinen til den sjeldent spilte «Crazy Circles». Samtidig spiller Rodgers akustisk gitar, og Todd Ronning får vist seg litt ekstra frem på bassen. Til «Seagull» kommer også trommis Simon Kirke frem på scenekanten, og med det har vi plutselig ei rekke bestående av fire akustiske gitarer. Sologitaristen i denne kvartetten er for øvrig Kirke.

Ved et par anledninger finner Paul selvfølgelig også veien til pianoet, og «Electricland» er første eksempel på dette, og mot slutten av showet er han igjen på plass ved tangentene for å levere høydepunktet «Bad Company». Toppene kommer da også tett i siste del av konserten, der «Shooting Star» er en sikker vinner, mens «Can’t Get Enough» heller ikke kan feile.

Bad Company «Live At Red Rocks» er i det hele tatt 75 minutter med fornøyelse, men det relativt korte settet er blant småpirket som gjør at denne utgivelsen ikke helt matcher «Live At Wembley». Konserten er tilgjengelig som Blu-ray og CD/DVD.

Jan Dahle

Reklame
Kompaniskap mellom de røde knauser