Tell New Tales (Part 5)

Ronni på Union Scene.

En ny dag truer, selv om vi langt fra snakker om «Groundhog Day», for ting er litt annerledes når TNT skal angripe Union Scene i Drammen. Bandet har nemlig dobbeltbooka, og befinner seg store deler av dagen på Gardermoen for en eventjobb der. Dette betyr at det på mange måter er stille og rolig på Union Scene.

Klokka er noe før 18 i det denne skribenten ankommer konsertlokalet, og kveldens supportband, Diesel Gorilla, har all den tid de trenger til den pågående soundchecken. Dermed drar kvintetten stor nytte av at TNT har godt og vel en time igjen før bandet entrer scena på Gardermoen Congress Center.

Lysmann Ove Aunan begynner dagens jobb.

Med deler av TNTs crew på Gardermoen har det vært Bernt Kåre Woldens ansvar å rigge scena i dag, og når Diesel Gorilla nå holder på med sitt sitter han henslengt i trappa inne på Union for en velfortjent hvil. Lysmann Ove Aunan er også på plass, og leker seg litt med knottene. En halv time senere er Wolden så i gang med en enkel linjesjekk, mens husets lydmann, Ulf Larsen, står ved miksepulten. TNTs faste lydmann, Pålen Grenne, befinner seg tross alt ni mil unna.

Omkring 19:20 trasker nevnte Larsen rundt på scena, mens Unions monitormann, Rune Magnusson, skrur på knottene. Samtidig som TNT står på scena på Gardermoen gjøres det altså en grovinnstilling av monitoringa på Union, og det føles unektelig litt dristig at ingen fra bandets faste crew er involvert i dette. Samtidig rekker TNT selvfølgelig heller ingen lydsjekk i Drammen.

Rune Magnusson får orden på monitorene.

Ute på Gardermoen ryker tidsskjemaet, noe som resulterer i at TNT må kutte ned settet fra seks til fire låter, før det er full fart inn i bilene som skal kjøre bandet til Drammen. Et par minutter før klokka slår 21 ankommer så kveldens hovedattraksjon Union Scene, og Diesel Dahl går rett opp på scena for en kjapp trommesjekk. Samtidig rigger tangentist Roger Gilton sitt utstyr, mens gitartekniker Lars Bogen prøver å få orden i sin avdelig, kjent som Bogstadcampen.

Action i Bogstadcampen.

Utenfor backstage-inngangen står manager Per Alm og bassist Ove Husemoen og tar seg en blås, og oppe i garderoben er det rolig, der Ronni Le Tekrø har slengt seg ned i en sofa mens vokalist Baol Bardot Bulsara finner seg til rette i avlukket ved siden av oppholdsrommet. Alt ligger nå noe etter skjemaet, men stressnivået er likevel i ferd med å avta, der Dahl slår seg ned med computeren.

Diesel Gorilla inntar scena omkring 21:30, og i en halv times tid skal de levere sin form for tung rock. En viss TNT-tilknytning har bandet, der bassist Frode Fevang var en del av crewet da hans fetter, Bernt Kåre, befant seg i utlandet. Samtidig hører det også med til historien at kvintetten har vært i Studio Studio for å spille inn noen låter som forhåpentligvis slippes på vårparten. Her og nå leverer bandet et fint sett.

Diesel Gorillas Frode.

Backstage gjør TNT-gutta de siste forberedelsene, og samtidig har Plumbo-sjef Lars Erik Blokkhus kommet på besøk. Han og Ronni finner tonen, og mens gitaristen varmer opp går skravla, der gutta blant annet mimrer seg tilbake til den gang Plumbo var i Studio Studio for å spille inn «…På Vei Til Harryland!».

Blokkhus og Tekrø i muntert samvær.

Akkurat som i går er det «As Far As The Eye Can See» som setter standarden når TNT inntar scena, og det er da heller ingen forandringer i settet i kveld. Det betyr at det legges en viss vekt på «Intuition», der hele fem låter er henta fra nevnte album. Sånn sett er fokuset litt tilbake til 2014-turneen, mens fjorårets «Tell No Tales»-jubileum har måttet vike.

Baol griper tak i publikum.

Det betyr selvfølgelig ikke at «Tell No Tales»-materialet er fraværende, og blant annet får vi en fin «Northern Lights». Ronni har selvfølgelig også sin sedvanlige solospott, som følges av «Refugee». Med det er også Tony Mills-perioden en del av showet, og bandet serverer i løpet av 90 minutter sånn sett et relativt komplett overblikk over ei 35 år lang karriere.

Ronni drar et riff.

Stemningen er god både i sal og på scene, og når konserten nærmer seg slutten, og «Seven Seas» runger ut av PA-en, understrekes det at hardrock knapt kan bli mer klassisk enn den er her og nå. Punktum settes igjen med storhiten fra 1987, «10.000 Lovers (In One)», og selv om kveldens konsert helhetlig ikke har vært like god som gårsdagens, har TNT igjen bevist at bandet har en fremtid med ny mann i front.

Baol med fjærboaen.

Nok en gang har undertegnede en liten prat med Tekrø om kveldens konsert når jeg finner veien opp i garderoben. Samtidig er det hyggelig at en gang vikarbassist i TNT, Bjørn Boge, plutselig ramler inn døra. Mannen har gjort drammenser av seg, og benytter anledning til å hilse på. Igjen er det god stemning backstage, og etter hvert dukker flere bandvenner opp for å hilse på.

Ronni er førstemann fra orkesteret til å finne veien tilbake til hotellet rett over gata, mens Husemoen sitter og nipper til en vin han mener han skal bli godvenn med. Når klokka begynner å nærme seg ett er så tiden inne for at flere av oss forlater stedet, for å sette turen mot Oslo. Det er dermed tid for den sedvanlige runden for å takke for denne gang, før vi tasser ut i vinternatta.

Tekrø og Boge etter showet.

Det er hoffotograf Kenneth Baluba Sporsheim som stiller med bil og kjøreferdigheter, og på høyre side i front har vi vokalist Baol, mens undertegnede og TNTs altmuligmann, Petter Stene, finner seg til rette i baksetet. Et par hundre meter borti gata oppdager spanjolen så at han har glemt igjen mobilen på Union Scene, så det blir en liten retur, før Sporsheim etter hvert får oss av gårde… i feil retning. Velkommen til Spinal Tap på tur.

Vel fremme i Oslo – etter at GPS-en fikk oss i riktig retning ut av Drammen – får vi Stene trygt hjem i den fasjonable delen av byen, nesten med utsikt til Holmenkollen, før turen etter planen skal gå strake veien mot sentrum. Et stykke ned i Bogstadveien er det så plutselig stengt, og det er innkjøring forbudt i tilsynelatende alle retninger. Dermed begynner en sightseeingrunde, der Baol overrasker med stadig å vite hvor vi er. Mannen har tydeligvis funnet seg til rette i Oslo.

Baol i Drammen.

Etter hvert finner vi veien til Torggata, der Bulsara har funnet et sted for sine sene middager. Mannen sier med det takk for i kveld, og tar med seg kofferten for å få seg en matbit, før han skal på hotellet for å sove ut. Undertegnede finner seg en nattbuss, og Sporsheim kjører hjem, mens han bedyrer at nå er han for trøtt til å redigere bilder.

Med det er historien over for denne gang. TNT har gjennomført sine to konserter, og de neste dagene skal bandet finpusse på den kommende plata i Studio Studio. Når albumet er ute i butikkene vil orkesteret også være tilbake på konsertscenene, og det skulle ikke overraske om også Rock And Roll Dreams da igjen er på tur.

Jan Dahle

Reklame
Tell New Tales (Part 5)