Candice og Ritchies jul


Blackmore’s Night «Winter Carols»
Minstrel Hall Music

I 2006 slapp Blackmore’s Night juleplata «Winter Carols», og med det ble tradisjonell høytidsmusikk kombinert med renessanseinspirerte toner. Nå er albumet sluppet i ny versjon, med både ekstra låter, og en bonusdisk.

Årets versjon av «Winter Carols» byr på tre nye innspillinger, og disse er faktisk lagt først på albumet. Dermed åpner plata med «Deck The Halls», der det velkjente Blackmore’s Night-uttrykket er på plass. Det er sånn sett ikke mye som skiller dette fra bandet slik det låter resten av året, men noen taktfaste bjeller kan høres i bakgrunnen.

«God Rest Ye Merry Gentlemen» er i første del Blackmore’s Night på sitt mer nakne, med Candice Nights stemme i hovedfokus. Ritchie Blackmore holder seg dermed i hovedsak til den akustiske gitaren også ved juletider, noe som understrekes med det siste av de nye spora, «Oh Christmas Tree».

Over på det som er den opprinnelige «Winter Carols» får derimot elgitaren også litt plass i «Hark! The Herald Angels Sing/O Come All Ye Faithful», men det er uansett Night som på mange måter er ledende også her.

Mellom de tradisjonelle julevisene finner vi et par Blackmore’s Night-originaler, og først ut av disse er den stemningsfulle instrumentalen «Winter (Basse Dance)», som hadde glitt rett inn på ei hvilken som helst skive fra denne gjengen. «Christmas Eve» er derimot Blackmore’s Night som går hele veien mot å skape en ny juleklassiker, og låta er fin.

Bandets glimrende versjon av Rednex-balladen «Wish You Were Here» er av en eller annen grunn videreført inn i julehøytiden, men låta er uansett stadig like flott. Dermed blir denne sviska igjen en albumtopp.

Ellers består «Winter Carols» altså av mer eller mindre velkjente julesanger, der «I Saw Three Ships», «Good King Wenceslas» og «We Three Kings» får sin Blackmore’s Night-behandling. Det hele er ganske trivelig, der «Lord Of The Dance/Simply Gifts» er blant høydepunktene. På «We Wish You A Merry Christmas» får også koret god plass i lydbildet, og med det er ei juleplate over.

Bonus-CD-en som følger med så første gang dagens lys i 2013, og består av fem spor innspilt live, og fire alternative versjoner av «Christmas Eve». Konsertopptakene er gode, og blir dermed bra alternative takninger av sanger som også er med på det opprinnelige albumet.

2013-versjonen av «Christmas Eve» er oppdatert med danserytmer, og blir sånn sett noe annet, samtidig som klokkene klinger. Dette blir med det litt på kanten av hva man normalt forbinder med Blackmore’s Night, og uten at det føles helt riktig der bandet tydelig prøver å nå ut til et helt annet publikum. Gitarene er uansett fine. Videre får vi både tyske og engelske alternative mikser av denne nye versjonen.

Jan Dahle

Reklame
Candice og Ritchies jul