Transatlantisk samarbeid


Doll Hazard «Transatlantic Meltdown»
TrainWreckords

Suicide Bombers-frontmann Chris Damien Doll har funnet sammen med trommis Sandy Hazard fra canadiske Dirtbag Republic, og sammen har duoen kommet opp med et album bestående av mye god rock, med fokus på melodier.

Med «Cat’s Got Your Tongue» åpner gutta med et rett i trynet og riffbasert spor, der Doll legger en god rock’n roll-solo. Hazard står for hovedvokalen, mens begge bidrar godt i refrenget. Utover på albumet deler duoen for øvrig på vokalarbeidet.

«Fire & Gasoline» byr på et godt rock’n roll-driv, med AC/DC-tendenser, der den i all sin enkelhet river tak i lytteren. Det er da også nettopp det at Doll og Hazard ikke kompliserer ting som er skivas styrke. Dette handler om øs og attitude med melodier, hvilket et spor som «You’re In My Head» understreker.

I «No Valentine Card» finner vi igjen power-pop-inspirasjonene Dolls musikk til tider har, og når han finner frem dette uttrykket treffer han som regel godt. Det gjør han også denne gangen, og dette er pur Chris Damien Doll. Når skal du gjøre ei ren power-pop-skive, Chris?

Platas tittelspor er en småspretten og energisk sak, som røsker godt tak i rockefoten. «21 Grams (Off My Shoulders)» er melodisk og gitardreven, og et av platas høydepunkter. Denne følges av balladen «Doghouse», som er ypperlig og melodisk, der den treffer en nerve, akkurat slik en ballade bør. Her spiller for øvrig pianoet en vesentlig rolle.

Punktum settes med «Sci-Fi Child», som er en rett frem rocker. Med det har Doll Hazard levert et godt album, med noen seriøse høydepunkter underveis på den 37 minutter lange reisa mellom Norge og Canada.

«Transatlantic Meltdown» kan bestilles fra http://www.dollhazard.com

Jan Dahle

Reklame
Transatlantisk samarbeid