AOR-jul


REO Speedwagon «Not So Silent Night – Christmas With REO Speedwagon»
Rhino

Tiden er inne for julemusikk, og i den anledning plukker vi frem REO Speedwagon, som har sluppet en ny versjon av sitt julealbum fra 2009, «Not So Silent Night – Christmas With REO Speedwagon». Dermed er det tid for i all hovedsak kjente og kjære (?) julesanger i nye versjoner.

Etter en småkjedelig åpning med «The First Noel» rocker REO Speedwagon forsiktig med en groovy «Winter Wonderland», og dette er en trivelig vinner på plata. Kevin Cronins særegne stemme setter selvfølgelig sitt tydelige preg på det hele, og samtidig har gutta jobba godt med korarrangementet, mens gitarist Dave Amato slipper forsiktig til.

Kor brukes også flittig i «Silent Night», men igjen byr bandet på en litt for kjedelig versjon. Det er dermed når gutta rocker litt det sitter best, og da blir «Deck The Halls» og «Children Go Where I Send Thee» høydepunkter. Bandet slenger også litt liv inn i «God Rest Ye Merry Gentlemen», blant annet med en småheftig gitarsolo.

Ellers låter det pent nok med «Angels We Have Heard On High (Gloria)», med Brian May-aktige gitarer, «I’ll Be Home For Christmas», «Hark! The Herald Angels Sing» og «Happy Xmas (War Is Over)». Orkesteret beveger seg også over i country-avdelinga med «Blue Christmas», hvilket igjen tilfører en viss trivelighetsfaktor.

I tillegg til standardlåtene prøver gutta seg også med sin selvkomponerte julesang, «I Believe In Santa Claus», som er en helt grei ballade. Helt grei er også en beskrivelse som kan brukes om «Not So Silent Night – Christmas With REO Speedwagon» som en helhet.

Jan Dahle

Reklame
AOR-jul