Joe Elliott hyller sine ungdomshelter


Down’n Outz «The Further Live Adventures Of…»
Frontiers

Down’n Outz er Def Leppard-vokalist Joe Elliotts hobbyprosjekt, der han i fellesskap med hovedsaklig medlemmer fra The Quireboys spiller musikk relatert til ungdomsheltene i Mott The Hoople. To studioalbum ble sluppet i henholdsvis 2010 og 2014 – disse er nå reutgitt av Frontiers – og to DVD-er har også sett dagens lys. Den siste av disse, «The Further Live Adventures Of…», er også gjort mer allment tilgjengelig nå.

Det er musikk fra Mott The Hoople, Mott, British Lions og Ian Hunters solokarriere som i all hovedsak gjelder når Down’n Outz inntar scena i Sheffield like før jul i 2014, men først setter Joe Elliott seg ved pianoet der han i felleskap med bandet rundt seg fremfører Elton Johns episke «Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding».

Denne åpninga sitter bra, og selv om det nå er to mann ved tangentene er det et gitarbasert sound som slår mot deg. Guy Griffin og Paul Guerin blir dermed vesentlige brikker i dette, mens Keith Weir krydrer med piano og orgel underveis. Rytmeseksjonen holder fundamentet sammen der trommis Phil Martini og bassist Share Ross – Share Pedersen for de av dere som tenker tilbake til Vixen – gjør en stødig jobb. Down’n Outz er i det hele tatt et solid liveband.

Elliott finner frem gitaren til British Lions’ «One More Chance To Run», og dermed er Down’n Outz et orkester som i hovedsak består av tre gitarister. Det blir da også riktig gitartungt i «Whizz Kid». Joe setter seg riktignok ved pianoet igjen når det er balladetid i form av «Sea Diver» og «The Journey», men for det meste inntar han altså midtre scenedel med gitaren i hendene.

Vi blir tatt med helt tilbake til Mott The Hooples begynnelse i form av en sterk «Rock And Roll Queen», mens den Rolling Stones-aktige «One Of The Boys» blir et annet høydepunkt. Det er uansett verdt å merke seg at Down’n Outz styrer unna låter som «All The Way From Memphis» og «All The Young Dudes», så her graves det litt dypere i katalogen.

Motts «Storm» blir god rock’n roll, mens «Violence» utvides med Sinead Madden på fiolin. Videre sitter Ian Hunters sololåter «Overnight Angels» og ikke minst «England Rocks» særdeles godt. I det hele tatt leverer Down’n Outz en god konsert, som fungerer bra på TV-skjermen. Tre musikkvideoer er for øvrig bonusmateriale.

«The Further Live Adventures…» er tilgjengelig som DVD/CD, Blu-ray og LP.

Jan Dahle

Reklame
Joe Elliott hyller sine ungdomshelter