Et samarbeid gjenoppstår


Eisley/Goldy «Blood, Guts And Games»
Frontiers

Vokalist David Glen Eisley og gitarist Craig Goldy har en lang historie sammen, der gutta allerede på åttitallet var med i Giuffria. Etter sistnevntes opphold i Dio fant gutta så tilbake til hverandre i Craig Goldy’s Ritual på tidlig nittitall. Dermed er det altså et godt innarbeida samarbeid som nå videreføres med Eisley/Goldy.

Dessverre når ikke «Blood, Guts And Games» helt opp, der Eisleys vokallinjer gjerne blir litt masete, og ikke så iørefallende som man skulle ønske. Duoen holder seg innenfor det forventa melodiske uttrykket, men altså i hovedsak uten at låtene virkelig treffer. Goldy løfter på sin side et spor som «I Don’t Belong Here Anymore», men samtidig sitter ikke produksjonen helt. Det blir dermed noe halvveis over det hele.

«Love Of The Game» er et hederlig unntak, der litt tempo tilfører noe ekstra til låta, samtidig som melodibruken er god. Det er også litt spennende elementer utover i sporet. Goldy riffer også liv inn i den godkjente «Soul Of Madness», samtidig som keyboards får godt spillerom her.

Det fungerer også greit når gutta roer det ned med «Lies I Can Live With» og «Believe In One Another», og tangentene er med på å gi den episke «No More Prayers In The Night» et litt storslått uttrykk. Dette sporet passerer åtte minutter, men uten at det er her lengden føles mest unødvendig, for det er andre låter som nok hadde tjent på litt barbering.

Som en helhet står uansett «Blood, Guts And Games» igjen som et prosjekt som til tross for gode elementer ikke kom helt i mål.

Jan Dahle

Reklame
Et samarbeid gjenoppstår