En trilogi ved veis ende


Operation: Mindcrime «The New Reality»
Frontiers

De siste åra har Operation: Mindcrime vært den tidligere Queensrÿche-vokalisten Geoff Tates lekegrind, men med «The New Reality» settes et punktum for dette kapitelet i mannens liv. Vi snakker om prosjektets tredje plate, og mye er ved det gamle, der Kelly Gray fortsatt er Tates hovedsamarbeidspartner.

Albumet innledes med «A Head Long Jump», som bygger seg opp, med lovnader om noe godt. Det er da også et friskere preg enn på de to foregående skivene som åpenbarer seg når «The New Reality» kommer skikkelig i gang med «Wake Me Up». Dette er småenergisk, og med en gitarsolo som nesten er rock’n roll.

Trommene – som på skiva spilles av Simon Wright og Brian Tichy – tar kommandoen i «It Was Always You», og uttrykket er småheftig og spenstigere på gitarsiden enn på tidligere Operation: Mindcrime-plater. Samtidig krydres det med både piano og saksofon, mens det blir instrumentalt i «A Guitar In Church», så uttrykket på plata er varierende.

Det er veldig rytmebasert også i «The Fear», og trommisene får i det hele tatt mye plass på albumet. Det gjelder også i tittelsporet, der Operation: Mindcrime legger seg på et mindre lettfordøyelig uttrykk, og med det bringer det progressive elementet inn for fullt. Det er også småsært i «All For What», mens det til tider er litt enklere, og mer groovy, i «My Eyes».

«The Wave» er et godt spor mot slutten av «The New Reality», og i det hele tatt leverer Operation: Mindcrime til bestått denne gangen.

Jan Dahle

Reklame
En trilogi ved veis ende