Vaughn og hans menn


Tyketto
Oslo, Hard Rock Cafe
22/11-2017

Noen band bruker utrolig lang tid på å finne veien til Norge, og Tyketto er et slikt. Det er først 26 år etter slippet av det klassiske debutalbumet, «Don’t Come Easy», vi for første gang får oppleve kvintetten her til lands. Med det er det også klart for melodisk nachspiel på Hard Rock Cafe, etter at vi først har sett TNT og Scorpions i Oslo Spektrum.

Tyketto er ute for å promotere fjorårets «Reach», og det er da også nettopp tittelkuttet derfra som åpner kveldens bortimot halvannen time lange konsert. Vokalist Danny Vaughn har hengt på seg kassegitaren, hvilket han gjør ved flere anledninger utover i showet, og han er godt hørbar i miksen. Bakerst sitter Tykettos andre originalmedlem, Michael Clayton Arbeeny, og slår energisk på trommene.

Gitarist Chris Green leverer bra, og gjør en solid jobb i blant andre «Rescue Me», der både riffing og soloarbeidet sitter godt. I «Scream» serverer han også en fin solo, mens vi under allsanglåta «Lay Your Body Down» får oppleve en mer flashy side ved Green. Samtidig får den tidligere Alice Cooper- og Rainbow-bassisten Greg Smith – som har steppa inn for Thunders Chris Childs – en liten solosekvens i sistnevnte låt.

Konserten handler uansett først og fremst om melodisk hardrock, og det er i så måte liten tvil om at materialet fra «Don’t Come Easy» er bandet på sitt absolutt ypperste, hvilket bevises allerede i kveldens andre låt, «Burning Down Inside». Også tittelsporet fra Tykettos andre plate, «Strength In Numbers», gjør seg veldig bra, mens den ferskere «Big Money» viser bandet fra en litt mer hardtslående side.

Vaughn er en mann som liker å skravle mellom låtene, og han forteller gjerne en historie eller to. Blant annet forteller han om sitt første norgesbesøk, der han tar publikum med tilbake til 1986 og Waysteds oppvarmingsjobb for Status Quo i Skedsmohallen. Med det plukkes også et av konsertens absolutte høydepunkter frem når vi får låta som for mange av oss var vårt første møte med nettopp Vaughns fremragende vokal, Waysteds fenomenale «Heaven Tonight».

Det er for øvrig Vaughn som på alle måter stjeler showet, og i «Seasons» tar han også den musikalske kommandoen innledningsvis, der han drar det hele i gang med kassegitaren. Bandet står på sin side for et godt groove i «Sound Off», men det er selvfølgelig med finalen «Forever Young» Tyketto når den virkelig store toppen. Dette er en av den melodiske rockens virkelige perler, og den sitter godt i øregangene også i kveld.

Jan Dahle

Reklame
Vaughn og hans menn