Et band inn i uendeligheten


Deep Purple «From Here To inFinite»
e-a-r

Da Deep Purple i vår slapp «inFinite» kom enkelte versjoner med bonus-DVD-en «From Here To inFinite», og nå er denne dokumentarfilmen sluppet på Blu-ray, med mengder av ekstramateriale.

«From Here To inFinite» tar oss med på ei reise fra turneavslutninga i Londons O2 i desember 2015, frem til «inFinite» blir ferdigstilt i Toronto et godt stykke ut i 2016. Vi snakker om en god dokumentar, med mye humor og et band som koser seg i studioet, og som med det på mange måter blir det definitive motstykket til Metallicas «Some Kind Of Monster».

Tangentlegenden Rick Wakeman påtar seg rolla som «fortelleren» mens vi blir med bandet på den kreative prosessen, som begynner med komponerings- og øvingsperioden i Nashville. Interessant er det å se hvor involvert produsent Bob Ezrin er allerede på et tidlig tidspunkt, og vi følger historien inn i The Tracking Room, der grunnlaget for «inFinite» spilles inn.

Innimellom krydres det med litt historie, som overgangen fra Ritchie Blackmore til Steve Morse, der mellomgitarist Joe Satriani bidrar med noen betraktninger rundt sin korte periode med Deep Purple. Det er også en liten minnesekvens for Jon Lord, og vi får et innblikk i hvordan Steve Morse som gitarist sliter med atrose. Videre får vi se et par av gutta jamme på en lokal Nashville-pub, og neste generasjons rockere kommer på besøk i studioet.

Det hele er godt sydd sammen, og dermed blir dette halvannen time med et interessant og underholdende innblikk i et albums tilblivelse. Gutta har også lagt på et kommentarspor, men akkurat det byr ikke på så mye spennende.

Blant ekstramateriale er det lagt til mye på intervjusiden, og dermed får vi blant annet et lengre intervju med Satriani. Videre forteller gutta om innspillingsperioden, hver enkelt låt på «inFinite», og mye annet i gode og til tider underholdende intervjuer.

Noen musikkvideoer er det også her, og den animerte «The Surprising» er artig, der det underveis legges inn små henvisninger til Deep Purples albumhistorie. «Johnny’s Band» er god humor, og da spesielt dokumentarversjonen, som tar mangt et rockebands historie på kornet.

Du finner også tre låter fra årets Hellfest – en konsert som for øvrig nylig er sluppet som «The inFinite Live Recordings Vol. 1» – på disken, hvilket bringer det hele opp mot fire timers spilletid.

Jan Dahle

Reklame
Et band inn i uendeligheten