Nederlandsk månelys


Vandenberg’s MoonKings «MK II»
Mascot

Tidligere Whitesnake-gitarist Adrian Vandenberg er igjen aktuell med sitt MoonKings, hvilket betyr at kvartetten er fremme ved sitt andre album. Dermed er det klart for 12 nye låter med et tradisjonelt preg.

At bandet fortsatt holder seg innenfor et uttrykk som i dag kalles klassisk rock er opplagt fra første stund i den innledende «Tightrope», og Jan Hoving har en stemme som glir rett inn blant syttitallets britiske vokalister med røttene i bluesen. Produksjonen er litt rå, og ganske så rett i trynet.

Når «Reputation» følger har bassist Sem Christoffel en ledende rolle, samtidig som musikken vi hører utvilsomt er inspirert av syttitallets rock. Adrian Vandenberg byr på solid solospill, men velger ellers å ikke være en overdominerende faktor i lydbildet.

Det melodiske er i fokus i spor som «Angel In Black», «What Doesn’t Kill You» og «Love Runs Out», balladen «Walk Away» er fin, «All Or Nothing» er MoonKings’ i sin gode og råe form, mens «If You Can’t Handle The Heat» er låta der Adrian virkelig fyrer løs på gitaren.

«The Fire» er et godt spor, som byr på et dynamisk uttrykk, og igjen glimrende gitarer fra Vandenberg. Det er likevel sånn at MoonKings altså ikke på noen måte låter som en gitarists soloprosjekt, og det er dermed tydelig at Adrian ønsker å være i en bandsituasjon.

Et høydepunkt på skiva er «Ready For The Taking», som byr på bandet på sitt beste melodimessig sett, og samtidig har et godt driv. Her er også Adrian mer i fokus, og med det spruter det litt mer av MoonKings. Det samme gjelder for den påfølgende «New Day», og her er bandet virkelig i sitt ess.

Jan Dahle

Reklame
Nederlandsk månelys