Forsetter syttitallstrippen


Europe «Walk The Earth»
Silver Lining Music

Europe er ute med sitt 11. studioalbum, og bandet bygger videre på det syttitallsinspirerte soundet vi har fått fra den kanten de siste åra. Med seg på laget har svenskene produsent Dave Cobb, som har gjort stor suksess med blant andre Rival Sons.

Det er tendenser i retning av Deep Purple når det massive tittelsporet åpner «Walk The Earth», og samtidig sporer man litt av de pompøse elementene fra «Last Look At Eden». Tangentist Mic Michaeli får godt med spillerom, samtidig som gitarist John Norum slipper til med solid soloarbeid. Gitaristen er også i sitt ess i blant andre «Wolves» og «Haze».

Plata handler på mange måter om nettopp Norum og Michaeli, noe den tunge «The Siege» understreker. Samtidig brytes det opp midtveis i sporet, der Norum innleder sin glimrende solosekvens. Når det gjelder melodiene leverer bandet også relativt godt, men Europe av i dag er ikke like fengende som for 30 år siden.

Dette kommer mye av det røffere uttrykket som har utvikla seg siden det fenomenale comebacket med «Start From The Dark» i 2004. Det er uansett kontraster på «Walk The Earth», der «Pictures» er ganske stillferdig, med akustisk gitar og piano. Dette fungerer, og det samme gjør ei tyngre låt som «Election Day».

Tempomessig topper gutta det med den hardtslående «GTO», og her aner man elementer fra de hardere spora på «Wings Of Tomorrow». Mer midtempo er den gode avslutteren, «Turn To Dust», der Michaeli legger bra orgel. Dermed er også nok ei god skive fra Europe i havn… i alle fall etter en brå slutt, fulgt av et lite jazzøyeblikk.

For undertegnedes ferske intervju med Joey Tempest sjekk ut Scream Magazines novembernummer.

Jan Dahle

Reklame
Forsetter syttitallstrippen