Mer mørk lykke


Gothminister «The Other Side»
AFM

Gothminister er ute med sitt sjette album, der han viderefører sitt for lengst kjente uttrykk, som kombinerer goth og metal til en hybrid som ligger et sted mellom The Sisters Of Mercy og Rammstein. Velkommen til den andre siden…

Det mer elektroniske uttrykket fra den fenomenale debuten, «Gothic Electronic Anthems», har ikke vært like fremtredene som i begynnelsen, og Gothminister har etter det ofte vært mer hardtslående. Sånn sett byr heller ikke «The Other Side» på de helt store overraskelsene, men siden mannen holder seg innenfor rammene blir dette nok ei skive for fansen.

Gothminister velger å kombinere det engelske og tyske språket på «The Other Side», og når det sparkes tøft i gang med «Ich Will Alles» bys det dermed på en liten flørt med Gothministers viktigste marked. Dette er uansett et heftig og småpompøst spor, som er akkurat hva du forventer fra denne kanten.

Med den påfølgende «The Sun» beveger så Gothminister seg plutselig i retning av det elektroniske igjen, selv om gitarene også får sin plass i lydbildet. Tankene drar seg litt mot Theatre Of Tragedys ypperlige «Musique» – det krydres også med kvinnelig vokal fra Annette Gil – men samtidig gjør vokalen og det rytmiske drivet dette til udiskutabelt Gothminister.

Det er i det hele tatt aldri tvil om at dette er Gothminister – selvfølgelig mye takket være vokalbruken – enten det litt luftige kombineres med et massivt refreng i «Der Fliegende Mann», riffing kombineres med orkestrering i «Red Christ», det er relativt høyt tempo i «Taking Over», eller pompøst med kor og orkester i «Somewhere In Time».

Det hele legges litt ned med «Ægir», hvilket resulterer i et midtempo groove fra Gothminister. Når man er inne på groove må også det blytunge groovet i «We Are The Ones Who Rule The World» trekkes frem, selv om det i denne låta kombineres med det litt villere i refrengdelen. Dermed blir «The Other Side» et album som er variert, uten noen gang å bevege seg for langt utenfor Gothministers opptråkka stier.

For undertegnedes ferske Gothminister-intervju, sjekk ut Scream Magazines oktobernummer.

Jan Dahle

Reklame
Mer mørk lykke