The Want Ad

Albumcoveret.

Jim Steinmans fulle albumproduksjoner har som oftest en monolog som fungerer som intro til et av platas spor, og ofte er disse bitene plukka fra musikalen «Neverland». Også da mannen realiserte sitt Pandora’s Box i 1989 ble det funnet plass til nettopp slikt på skiva «Original Sin», men denne gangen ble det rom for flere monologer, og en av disse er «The Want Ad».

Da Jim Steinmans evige utvikling av «Neverland» – som nå er kommet i mål som «Bat Out Of Hell – The Musical» – fikk sin oppsetning på The Kennedy Center i 1977, var det Ellen Foley som spilte Wendy. Ellen ble også med videre inn i produksjonen av Meat Loafs «Bat Out Of Hell», men før den påfølgende turnéen begynte hoppa hun av prosjektet for å satse videre på ei solokarriere.

I Jim Steinman-sammenheng skulle Foley sånn smått dukke opp igjen på komponistens soloplate «Bad For Good» i 1981, og i 1984 i forbindelse med Bonnie Tylers «Holding Out For A Hero», før hun skulle bli fult involvert da Pandora’s Box ble satt sammen. Blant Ellens bidrag på «Original Sin» er monologen «The Want Ad».

Her repeterer Ellen dermed deler av sin rolle som Wendy, da teksten til «The Want Ad» er et utdrag fra «Neverland». Det skal riktignok sies at versjonen vi får på «Original Sin» er en snillere utgave enn den som opprinnelig var å finne i «Neverland», der den groveste, og for enkelte muligens støtende, språkbruken er moderert til noe Tipper Gore og hennes PMRC burde kunne tolerere. «Lesbians» har dermed blitt til «sisters», mens «penis» er omgjort til «body», og «cock» til «stuff».

Ellen Foley.

Dette gjør ikke at Ellen – eller Wendy, om du vil – byr på mindre aggresjon når hun her trekker tilbake sin tidligere kontaktannonse, snarere tvert imot når vi sammenligner med opptaket fra 1977, og med det adresserer de mer eller mindre perverse personene som i utgangspunktet svarte på den aktuelle annonsen. Her er et utdrag av persongalleriet hun har blitt utsatt for i løpet av de to ukene som har gått siden annonsen sto på trykk:

The desperate wife-seekers, the already married, the one who was so one-sided that he could think of nothing but sex, the many who couldn’t get it up when I was agreeable and the many who could (and did) when I was not, the sadists…

Wendy hadde med andre ord lite hell med sin kontaktannonse, men som et innslag på «Original Sin» fungerer oppfølginga godt. Samtidig er dette noe annet enn de mer typiske Steinman-monologene, som mannen har hatt det med å fremføre selv. Interessant har det selvfølgelig også vært opp gjennom åra å høre disse smakebitene fra «Neverland», siden det dessverre ikke finnes et komplett eller særlig godt opptak av musikalen.

Jan Dahle

Reklame
The Want Ad