Melodiøse hjerter


Kee Of Hearts «Kee Of Hearts»
Frontiers

Når tidligere Europe-gitarist Kee Marcello og Fair Warning-vokalist Tommy Heart slår seg sammen blir resultatet Kee Of Hearts, og melodiøs musikk. Dermed beveger gutta seg ikke overraskende innenfor godt opptråkka stier, og i terreng de er godt kjent når det selvtitulerte debutalbumet nå er ute.

Som så ofte ellers når Frontiers setter sammen sine prosjekter er det Alessandro Del Vecchio som sitter i produsentstolen. Han er også hovedmannen bak låtmaterialet, og han legger keyboards, hvilket kommer tydelig frem når «The Storm» innleder albumet. Samtidig riffer Marcello godt, men vi snakker om et snilt AOR-uttrykk, så vi har hørt Marcello råere enn dette før. En fin solo blir det uansett plass til, og det er i det hele tatt mye godt melodisk gitarspill på albumet.

Heart legger god melodisk vokal på toppen av dette, og dermed treffer Kee Of Hearts godt. Det fortsetter i samme gata med «A New Dimension», der det melodimessig løfter seg enda litt mer. Det er da heller ingen tvil om at en slik utgivelse først og fremst står eller faller på låtmaterialet.

Det blir litt mer Marcello innledningsvis i «Crimson Dawn», og når de luftige versene kommer treffer gutta virkelig godt. «Kee Of Hearts» er i det hele tatt ei skive som sitter veldig bra i ørene, mye takket være flott produksjon og gode arrangementer. Få genre er så avhengig av nettopp det produksjonsmessige som AOR, men her sitter det altså godt.

De Vecchio legger også litt piano, hvilket er med på å sette et litt tidløst preg. Som et musikalsk fundament finner vi for øvrig Marcellos mangeårige samarbeidspartner Ken Sandin på bass og Pino Scotto-trommis Marco Di Salvia. Sistnevnte setter sitt preg på «Bridge To Heaven», som også gir godt spillerom for Marcello.

Kee Of Hearts handler uansett først og fremst om fengende låter, og de kommer tett i form av blant andre «Stranded», den ultracatchy «S.O.S.», og den uptempo avslutteren «Learn To Love Again». Selvfølgelig er det også en ballade her, og «Invincible» gjør seg godt på det feltet. Med det er «Kee Of Hearts» et komplett AOR-album.

Jan Dahle

Reklame
Melodiøse hjerter