Mye gammelt, litt nytt


Motörhead «Under Cover»
Silver Lining Music

Opp gjennom åra spilte Motörhead inn en del coverversjoner, og nå er mange av disse samla på «Under Cover». Historien går riktignok ikke helt tilbake til «Beer Drinkers And Hell Raisers» og «Louie Louie», men begynner derimot i 1992, og beveger seg blant annet innom noen tributeskiver bandet deltok på, innspillinger gjort for ordinære Motörhead-album, og noe tidligere uutgitt.

Det åpner med et bidrag til en Judas Priest-tribute, og som alt annet låter det straks veldig Motörhead med en gang Lemmy begynner å synge «Breaking The Law». Utover det er det litt slapt, og sammen med Ramones’ «Rockaway Beach» blir dette litt halvveis. Da fungerer det bedre med Rainbows «Starstruck», selv om det er Saxons Biff Byford som synger.

Blant de mest allment kjente innspillingene er låtene som har figurert på Motörheads skiver, og der finner vi en helt godkjent versjon av Sex Pistols’ «God Save The Queen», og en glimrende utgave av Ted Nugents «Cat Scratch Fever». Vinneren blant dette materialet er uansett den særdeles gode «Hellraiser», som Lemmy skrev med Zakk Wylde og Ozzy Osbourne for sistnevntes «No More Tears»-album. Av to The Rolling Stones-låter sitter for øvrig «Jumpin’ Jack Flash» klart best.

Det virkelig interessante her er den uutgitte innspillinga av David Bowies «Heroes» – som gitarist Phil Campbell for øvrig har spilt live i senere tid med sitt Phil Campbell & The Bastard Sons – og dette sporet gjør «Under Cover» til et obligatorisk kjøp for alle Motörhead-fans. Vi får nemlig en herlig versjon av en av Bowies beste låter, og dette er noe en sliten Lemmy kler.

Det er da også visse motsetninger i låtmaterialet her, hvilket kommer tydelig frem om man setter Bowie opp mot Metallica. Metallicas «Whiplash» er da også selvfølgelig som om Lemmy skulle ha skrevet den selv, og når Motörhead røsker tak i låta blir resultatet riktig så bra. Dette låter pur Motörhead, og er en glimrende avslutning på «Under Cover».

Jan Dahle

Reklame
Mye gammelt, litt nytt